Ha egy egyetem adott szakán összesen a felvehető diákok létszáma 70, és csak 40en jelentkeztek oda, akkor a ponthatártól független felveszik mind a 40 diákot ha azok a minimális ponthatár felett teljesítenek?
Miért nem lehet egyszer és mindenkorra megérteni, hogy a ponthatár nem vmi láthatatlan kéz, vagy vmi istenség, netalántán vmelyik politikus húzza meg, hanem a jelentkezők alakítják.
Ha 40-n jelentkeznek, és úgy döntenek, hogy ennyi emberrel elindítják a szakot, akkor a 40. ember pontszáma lesz a ponthatár.
Komolyan kezdem már unni, hogy ezt minden egyes héten háromszor el kell magyarázni.
Tudom, azért van ez az oldal, hogy az emberek kérdezzenek, de azért a 100. ugyanolyan kérdés már baromi unalmas.
Miért nem lehet a keresőt használni?
Vagy legalább elolvasni a felvi.hu-n, hogy hogy alakul ki a ponthatár? Ugyanis ott le van írva.
1. válaszoló!
Szerintem a kérdező pontosan tudja, hogy hogy alakulnak a ponthatárok. Éppen azért kérdezte, mert tényleg kicsit fura, hogy akkor gyakorlatilag mindenkit felvesznek, aki eléri a 240 pontot... ezen már én is gondolkodtam, pedig én igazán tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal :)
Kérdező!
40-en jelentkeztek összesen, vagy 40-en jelölték meg első helyen? Mert az sem mind1.
Kedves első! nagyon jól tudom, mi hogy alakul.
Kedves második! köszönöm a válaszodat, erre voltam kíváncsi :)
És még 1 dolog kedves Első!
Ha ennyire unod a kérdést, miért válaszolsz?
ráadásul ilyen formában, ne haragudj, hogy most érettségizek és segítséget kértem :) nem mellesleg, nem találtam ehhez kapcsolódó kérdést.
Már bocs, de az baromira nem az én hibám, hogy a kérdező nem tudja normálisan megfogalmazni, hogy mit is akar kérdezni.
"akkor a ponthatártól független"
Ebből a részből pedig baromira a jön le, hogy fingja sincs arról, hogy hogy alakul ki a ponthatár.
Ha nem erre kíváncsi, akkor fogalmazza meg úgy, hogy érthető legyen.
Ms.
Amúgy elég szánalmas, hogy ahelyett, hogy beismernéd, hogy igen is rosszul fogalmaztad meg a kérdésed, még engem osztasz le. Pontozzál le nyugodtan, attól nem leszel okosabb:DD
Mellékesen megjegyzem, hogy választ adtam a kérdésedre, szóval szerintem akár meg is köszönhetnéd.
Ne haragudj már de miért vagy ekkora paraszt?
Nem adtál választ a kérdésemre, másnak sikerült megérteni mit szerettem volna kérdezni, neked nem sikerült , itt pattogsz ,miután közlöd, hogy unod ezeket a kérdéseket, mi a szarnak írsz ide akkor egyáltalán? Feltűnési viszketegség? vagy mi?
Tudom mi alapján történik a ponthatár megállapítása, a kérdésem arra ment ki, hogy tudjam, a régihez közeli ponthatárra számíthatok, vagy a jelenlegi 240 felettire ha kevés a jelentkező.
Ez egy feltételes kérdés volt, egy szimpla kérdés, te meg agyvérzést kapsz tőle :) bár ki tudja , inkább írkálj csak ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!