Ha 368 a ponthatár (önköltség), és nekem 400 van, akkor mennyi az esélye, hogy felvesznek?
???
azt akartam írni, hogy önköltséges képzésre jelentkezem.
Ha a tavalyi ponthatár 368 volt, neked meg most van 400 pontod, akkor van rá esélyed, hogy felvesznek, de nem lehetsz benne biztos. A keretszámok módosítása és a pontszámítás újabb csiszolása miatt változni fognak a ponthatárok.
Ha viszont arról van szó, hogy van 400 pontod és a vonalhúzás napján 368 pontos ponthatárt állapítottak meg, akkor örülj, mert bekerültél. Ilyen esetben ugyanis csak az számít, hogy a ponthatár fölött légy, mert a ponthatár úgy van meghúzva, hogy pont annyi ember fér bele, amennyi hely van.
(vagyis a ponthatár a legkevesebb ponttal bekerült ember pontszáma)
hu, remélem h ez így fog maradni, mert még van két évem, de a matekot nem tudom 3-nál jobbra megcsinálni, viszont ha kell elolvasok 10000000 könyvet és szóról szóra megtanulom őket, csak ne kelljen számolnom, meg matekot használnom.
bár ebbe most csak 1 emelt érettségit számoltam bele, nyelvvizsgát nem. remélem minden ok lesz és nem viszik fel az önköltséges ponthatárt nagyon:S
még két év ? most van 400 pont ? wtf ?
a lényeg az ha kicsit figyelsz a dolgokra rájöhetsz h minden nap változik valami és egyre inkább romlanak a továbbtanulási körülmények , most pl 480 ról 500 ra emelték a maximális pontszámot csökkentették az állami helyeket és intézményeket szüntettek meg . Hogy mi lesz 2 év múlva ( ha jól értettem) azt a jó isten se tudja
2 év alatt még nagyon sok minden változhat. Szerintem ne számolgasd előre a pontjaidat, én is így tettem tavaly érettségi előtt és nem annyi pontom lett, mint amire számítottam, pedig akkor nem emeltek 480 pontról 500-ra ponthatárt és nem szűkítették a létszámot.
Az, hogy mennyi lesz a ponthatár attól függ, hogy hányan jelentkeznek és milyenek az eredményeik, ezt senki sem dönti el, csak a tanulók eredményei. Van amelyik szaknál csökkennek a ponthatárok, van ahol emelkednek. Tavaly költségtérítésesre minden hallgató bejutott, ha jól tudom, legalább is a pótfelvételin. Ahova én járok egyetemre van egy olyan szak ahol az állami támogatott ponthatár alacsonyabb volt tavaly, mint a költségtérítéses. Hogy ez miért volt? Valószínűleg aki költségtérítésesre jelentkezett annak már volt egy diplomája, így nem jelentkezhetett még egy államilag támogatottra, tehát muszáj volt neki fizetni. Az ő pontja döntötte el, mennyi a költségtérítéses ponthatár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!