Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most hogy megszüntetik az...

Most hogy megszüntetik az állami támogatást egyetemeknél, minek erőltessem meg magam az érettségivel? Számít ez valamit? Így is, úgy is fizetnem kell, hogy tanulhassak.

Figyelt kérdés

Mocskok :@ :(

Meg miez hogy lediplomázom és a tanulmányi éveim dupláját kell itthon robotolnom??

Undorító komolyan..

2012. jan. 22. 18:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom mit várnak egy csapat olyan embertől, akiknek a jövőre vonatkozó terveit pár hét alatt egy tollvonással eltörölték. De legalább 20 év múlva hálásan gondolnak vissza erre. Ez is valami...
2012. jan. 22. 20:02
 22/31 anonim ***** válasza:
amúgy a 20. hozzászólásom a 16.-nak szól, csak nem vettem észre a közben mások által írt kommenteket.
2012. jan. 22. 20:03
 23/31 anonim ***** válasza:
lehet, hogy a diplomásoknál kisebb a munkanélküliség, de kérdés, hogy a diplomájukat használják e a munkahelyen. Mert valószínűleg egy olyan munkára is, ahol amúgy nem kell diploma, szívesebben vesznek föl diplomást. szóval ez nem mond semmit ez a statisztika.
2012. jan. 22. 20:03
 24/31 anonim ***** válasza:
0%
Na én abbahagyom a magyarázást. Aki nem érti, az ne is tanuljon egyetemen. Tanuljon szakmát, azt kész. szevasz
2012. jan. 22. 20:08
 25/31 anonim ***** válasza:
0%

Annyira imádom ezt a "ha valaki hülye az egyetemhez, végezzen szakmát" hozzáállást. Itt mindenki elfelejtette, hogy szakemberekből hiány van, és a diplomázottak fele önállóan még egy rohadt csavart nem tud meghúzni, de azért a diplomája ott vigyorog a zsebében?

Sokkal, de sokkal többet keres egy jó szakember, és azonnal kap is állást, mint az, aki elszórakozik 8-10 évet a főiskolán, hogy egy olyan diplomát kapjon, amivel aztán mehet szépen a mekibe sütögetni. Pl. én nem fogok főiskolára menni, mert rühellek tanulni. Oké, ezt aláírom. De ettől még nem vagyok hülye, pláne nem kevesebb mint a naaaaaaagy egyetemisták, mivel nekem 2 év múlva lesz egy keresett szakmám, és lesz egy felsőfokú nyelvvizsgám is.

Itt nem a főiskolásokat, vagy egyetemistákat szeretném ócsárolni, csak bosszant, hogy már a csapból is az folyik itthon, hogy egyetem nélkül senki vagy, holott a jelenlegi álláspont pont az ellenkezőjét mutatja.

Ja, és én 2 év múlva már dolgozhatok is, míg egy egyetemista csak rendkívüli esetben engedhet meg magának akkora luxust, hogy iskola mellett dolgozzon, és azt sem tudná 8 órában csinálni, mert valamikor élnie is kell.

És én erre büszke vagyok. Hogy vannak céljaim. És nem 22 évesen fogok majd azon aggódni, hogy a friss, új, ámde legalább annyira haszontalan diplomámmal, és az elcseszett 4 évemmel mit kezdjek most.

18/F

2012. jan. 22. 20:44
 26/31 anonim ***** válasza:

20:03 ez nem feltétlenül igaz, "túlképzett" címszó alatt elutasítják, mivel többet kéne nekik fizetni.

Ezekkel az intézkedésekkel az a baj, hogy nem a problémát oldják meg, hanem ideiglenesen passzív állapotba próbálják terelni a dolgokat.

Tegyük fel, hogy 4 év alatt 30 ezer(nem valós adat) egyetemista végez államin. Nem mehetnek külföldre dolgozni. Itthon csak ezernek tudnak állást biztosítani. A többi túlképzett, nincs gyakorlata. 4 év alatt lesz 29 ezer munkanélküli. Ki fogja eltartani őket?

Annak is igaza van, aki azt mondja, hogy az ő családjának az adója is benne van a felsőoktatásban. Akkor miért kéne neki még utána a kétszeresét ledolgozni?

Azt kéne elérni, hogy növekedjen az országon belüli elhelyezkedési lehetőség. nem pedig rájuk erőszakolni, hogy itt maradjanak a semmiért.

19:07 voltam

2012. jan. 22. 20:52
 27/31 anonim ***** válasza:

"Sokkal, de sokkal többet keres egy jó szakember, és azonnal kap is állást, mint az, aki elszórakozik 8-10 évet a főiskolán, hogy egy olyan diplomát kapjon, amivel aztán mehet szépen a mekibe sütögetni."

"De ettől még nem vagyok hülye, pláne nem kevesebb mint a naaaaaagy egyetemisták,"

"új, ámde legalább annyira haszontalan diplomámmal, és az elcseszett 4 évemmel mit kezdjek most."

"Itt nem a főiskolásokat, vagy egyetemistákat szeretném ócsárolni,"

Mi lenne, ha még ócsárolni is szeretnéd? Tény, hogy van néhány alibi szak, de azért látszik, hogy fogalmad sincs mennyit keres egy mérnök, programozó, orvos -itt a hazaiakat hiába vesszük példának -.

2012. jan. 22. 20:56
 28/31 anonim ***** válasza:

Az összes idézett hozzászólásom azokra az egyetemistákra irányul, akik csak azért mentek egyetemre, hogy szerezzenek egy diplomát, és elmondhassák magukról, hogy nekik bizony van egy diplomájuk, és az egyáltalán nem zavarja őket (vagy zavarja, csak mikor főiskolára jelentkezett még nem tudta), hogy a diplomájukkal esetleg nem tudnak elhelyezkedni, mert büfészak, vagy túlképzés, de az önelégültség, és a beképzeltség dől belőlük, hogy van egy papírjuk, ami egy WC papír eszmei értékét nem éri el.

Ettől függetlenül le a kalappal azok előtt az egyetemisták előtt, akik egy nehéz szakot elvégeztek, és utána sikeresek lettek a pályájukon, mivel mondtam, hogy én nem biztos, hogy erre képes lennék. De én nem is erőltetem meg magam vele, mert tudnom, hogy szinte majdnem minden szaknál küldenek el embereket "túlképzettség", vagy "te vagy a 100000. jelentkező, bocsi de már nem férsz be" címszó alatt. Így inkább elvégzek egy szakmát, kitanulok egy nyelvet a tőlem legjobban telhető módon, és ha biztos anyagi hátteret tudok magam mögött, és megengedhetem magamnak, hogy főiskolára járjak, akkor majd akkor megyek. Mert jelen pillanatban ha főiskolára mennék, tudom, hogy nem tudnám eltartani magam, a szüleimtől meg nem lenne bőr a képemen havi többtízezer forintot kérnem.

2012. jan. 22. 21:11
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Na beszállok én is :D

Kérdező: ne add fel! Egy jó érettségi mindig jól fog jönni, amúgy is ki tudja mi lesz majd a következő szavazásnál, kapunk egy új kormányt, lehet hogy azok majd szépen vissza állítanak mindent, a Hoffmannt meg előállítják, mint háborús bűnöst :D (háborús bűnért jobb országokban halálbünti jár!).

Egyébként meg, hogy csak hozzászóljak én is itt a vitatkozáshoz, azzal egyetértek, hogy bizonyos fokig kellett csökkenteni bizonyos szakok támogatottságát. Pl miért van az, hogy a legutolsó bivalybasznádi főiskolára is felvesznek 400 kommédiás államilag támogatott diákot. Van olyan egyetem ahol eleve 2 karon is van kommédia szak! Tehát ez jogos, minek ennyi. Viszont az oltári pofátlanság volt, hogy kijelenti néhány hónappal a felvételi előtt a kormány, hogy vége és az, hogy ennyire drasztikus a csökkentés (gondolok itt a gazdasági képzések 4900-ról 250-re való csökkentésére). Ez parasztság. Most az a szerencsétlen, aki 9. óta készül a gazdasági karra 1 hónap alatt szülje meg, hogy akkor orvos akar lenni és pár hónap alatt hozzon is össze bioszból és kémiából annyi pontot (amit eddig egyébként nem is úgy tanult), hogy felvegyék. Hát jól nézünk ki.

És a röghöz kötés??? Inkább azon kéne elgondolkodni, hogy vajon az a sok fiatal miért is hagyja el ezt az országot és annak a problémáját megoldani! Nem pedig alkotmány ellenesen (mert ,hogy mindenki tisztán lásson, ez alkotmány ellenes!) ide szögezni minden szerencsétlent, munka nélkül... nem vagyok egy agresszív fajta, de a Hoffmann nevének hallatától is kinyílik a bicska a zsebemben...egyszer találkoznék vele élőben, nem tudom ott mi lenne, de biztos vér folyna (kérdéses, hogy az övé vagy az enyém...).

2012. jan. 22. 21:15
 30/31 anonim ***** válasza:
Öhhmmm egy megjegyzés: Ha nem lenne ennyi ember, aki egyetemeken tanul, akkor munkanélküliség lenne helyette. Az egyetemen igen, tanulni kell, de te nem leszel 5 évig aktív álláskereső a munkaerőpiacon, így úgymond ,,hagysz érvényesülni másokat" nagyon leegyszerűsítve. Azért képeznek ennyi diplomást, hogy kitolják a munkanélkülésget egy bizonyos fokig, mert ha senki nem tanulna tovább egyetemen, akkor hirtelen 100.000 fiatal kiszabadulna a munkaerőpiacra, aminek azért nem akkora a kapacitása, hogy munkát tudjon mindenkinek adni. Aki egyetemen tanul, finanszírozzák a szülei a taníttatását, addig nem kell dolgoznia (eltekintve a diákmunkától), és ez az egyetemen dolgozó tanároknak is jó, mert így van állásuk, van kit oktatni. Csak ennyi... a dolgoba mögöttesen is bele kell gondolni...szerintetek miért van 450 vagy mennyi sportszervező szak állami finanszírozotton? Ez a szak kb. semmit sem ér, de arra jó, hogy a munkaerőpiacon csak 3 év múlva jelentkezzen munkakínálat... mert akik ezen a szakon tanulnak, azok 3 évig bizony nem dolgoznak, de legalább csinálnak valamit, azt h utána hogy helyezkedik el, az már az ő gondja, de a lényeg, hogy 3 évig nem lép ki a munkaerőpiacra...
2012. jan. 22. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!