Most hogy megszüntetik az állami támogatást egyetemeknél, minek erőltessem meg magam az érettségivel? Számít ez valamit? Így is, úgy is fizetnem kell, hogy tanulhassak.
Mocskok :@ :(
Meg miez hogy lediplomázom és a tanulmányi éveim dupláját kell itthon robotolnom??
Undorító komolyan..
Soha nem szabad feladni! Természetesen számít.
Ha jó tanuló vagy, kaphatsz ösztöndíjat.
Egyébként igazad van.
Írom ezt úgy, hogy én már dolgozom. De ez felháborító.
Hát azért van olyan munkahely ahol legalább az érettségi elvárás. Amúgy meg nem tudhatod, mikor lesz még szükséged rá, aztán meg visszasírhatod.
Én azért nem értek egyed a mocskolódással, mert teljesen ésszerűek és érthetőek a kormány döntései. Gondolj már bele: mégis miért fizetnének ki egy olyan képzést, amire nincs igény a munkaerőpiacon. Persze megértem a háborgó diákokat, hogy nem tanulhatnak azt amit akartak, de fel kell fogniuk, hogy a kormány csak tudja, hogy milyen munkaerőre van szükség, és nem fogják arra pazarolni a pénzt, hogy aztán ne használd a diplomád, sőt munkanélküli legyél, mert más képesítésed meg nincs.
Az meg szintén abszolút rendben van, hogy itthon kell dolgoznod. Rohadt sok pénzt kifizetnek egy-egy diák képzésére, aztán kimész külföldre? Ha ez egy cégnél történne, továbbképzés néven, aztán elmennél más céghez, szerinted mit szólnának hozzá? Amúgy meg dolgozhatsz külföldön, csak vissza kell fizetned azt, amit valaki alapból kifizet költségtérítés néven.
Szóval a lényeg, hogy vagy jól tanulsz és tanulhatsz ingyen, ha pedig nem, akkor fizetsz. De van jobb ötletem: Inkább tanulj szakmát. Attól nem leszel szarabb ember, sőt.
A lényeg, hogy érettségizz, mert ha már nem vagy tanuló, fizetned kell érte. És keress valami jó szakképzést, ami érdekel.
Egyetértek az előttem szólóvak is. Tényleg aki ilyen primitíven gondolkozik, az menjen lakatosnak.
Iszonyatos aránytalanságok voltak eddig a felsőoktatásban. Ezt próbálja most helyrerakni a kormány. Meg kell érteni és nem tüntetni kell hanem inkább rendesen tanulni.
Én lényegében egyetértek ma 19:09-el. Gondoljatok bele, legalább a diplomák felértékelődnek, és nem lesz minden második ember diplomás. Nem beszélve arról, hogy így csak a legjobbak jutnak be egyetemre. (Na meg a gazdagok, akik fizetni tudnak.)
Amit nagy szemétségnek tartok, és tényleg hatalmas kitolás szegény felvételizőkkel, az az hogy ezt a jelentkezés előtt 1 hónappal vágták a fejükhöz. 1-2 évet hagyhattak volna, hogy mindenkinek legyen lehetősége átgondolni és rákészülni a dolgokra. Így most lett egy csomó kétségbeesett felvételiző....
Van abban is valami amit valaki írt, hogy nem az államilag támogatott helyeket kéne csökkenteni, hanem a létszámot. ez is igaz.
Viszont szerintem a nagy magyar átlag még azt a 200 000 ft/félévet sem engedheti meg magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!