Mennyi az esélye hogy továbbtanulásnál lebukok egy hamis érettségivel?
Hát elég nagy az esélye. Azért nem gondolnám, hogy csak rápillantanak arra az érettségire, amit fénymásolaton beküldesz, vagy szkennelve feltöltöd elektronikusan. Az érettségi bizinek van száma, meg gondolom a tanulói azonosítód alapján is meg lehet tudni, hogy van-e érettségid, biztos van erre vmi adatbázis, vagy vmi...
Én a helyedben nem próbálkoznék ilyennel, nagyon nem...
Inkább tanulj, ha meg az nem elég, akkor keress valami más szakot magadnak. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
Bocs de szerintem azért nem olyan könnyű az a 410 pont se a 470-ről nem is beszélve. Gagyi egyetemre meg biztos nem fogok menni, mert egy jó diploma se ér sokat. Egy gagyi meg még annyit se. Két kezű munkát meg nem azért nem akarok végezni mert "büdös". Én szeretek tanulni nem vagyok "hülyegyerek", inkább csak figyelmetlenségi hibáim vannak.
pl. a töri érettséginél azért vontak le 20 pontot mert a megfelelő rubrikákba nem a betűket hanem a betűk felsorolására használt számokat írtam be. Levontak pedig a megoldások jók voltak.
Várjál csak, most hogy jobban belegondolok tényleg hülye vagyok. :)
"Bocs de szerintem azért nem olyan könnyű az a 410 pont se a 470-ről nem is beszélve."
A 470-et nem is írtam. De a 410 pont azért teljesíthető. Sőt, 430-450 is.
"Gagyi egyetemre meg biztos nem fogok menni, mert egy jó diploma se ér sokat. Egy gagyi meg még annyit se. Két kezű munkát meg nem azért nem akarok végezni mert "büdös"."
Sznobizmus :P.
Majd rájössz, hogy a munkáltatók nem feltétlenül csak és kizárólag azt nézik, hol végeztél és milyen szakon, hanem azt, hogy amit elvégeztél, legyen az bármi - mennyire sajátítottad el, és egyáltalán a hasznukra tudsz-e lenni. Egy BME-s diploma semmivel sem ér többet, mint mondjuk egy ME-s. Ha egy komoly állásinterjúra mész, nem csak azt nézik, mit tudsz, hanem azt is, milyen ember vagy... Azt meg nem lehet tanulni, és ha sumákolni akarsz, magadat jobbnak mutatni, az ki fog derülni. Jellemzően a nevesebb egyetemről érkező pályázók szoktak a leglátványosabban lebőgni, mert magukról sokkal de sokkal többet képzelnek el, mint amik valójában. A kevésbé elismertebb egyetemek hallgatói meg gyakran alábecsülik képességeiket.
Jó egyetemen is lehetsz sík hülye (aki 20 centivel a föld felett jár, mert ő XY egyetem hallgatója), és kevésbé elismert egyetemen is lehetsz penge. Csak sokan ezt elfelejtik, hogy az éremnek két oldala van :P.
Az a gond hogy szinte már már mindenkinek lesz diplomája és a munkáltatók pedig még az interjúból is kifogják zárni azokat akik nem olyan jó nevű sulikból jöttek.
Az egyik ismerősöm tényleg nagyon penge infóból, ráadásul nagyon normális bármelyik friss diplomásat lepipálná, de a srácnak csak középfokúja van, így nem veszik fel sehová. Még csak lehetőséget se adnak neki. Valószínű hogy majd saját céget fog alapítani, mert már nincs ideje hogy belekezdjen egy fősuliba. Mondjuk én azért nem vagyok ennyire vállalkozókedvű.
Nem tudom, hogy észreveszik-e, de ha igen, akkor rendőrségi ügy lesz belőle feljelentéssel meg annak minden következményével. Gondold meg: érdemes ezt kockáztatni?
Egyébként, aki sokszor fog kezébe érettségiket, nyelvvizsgákat, az jó eséllyel kiszúrja a hamisítványt.
Inkább menj neki még egyszer az emelt érettségiknek. Egyébként is egy matek emelt anyagára alapból szükség van egy Corvinuson vagy BME-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!