Be lehet kerülni 2014-ben egyetemre?
Én most 3. éves egyetemista vagyok, még 1,5 év lenne vissza, mert nem buktam semmiből 4es az átlagom, de jövő szeptembertől lehet én is abbahagyom az egészet. :/
Tudom, hogy talán (!) megkaphatnám az állami ösztöndíjat, lenne esély rá, de amit cserébe kérnek a diáktól, az megöli mint munkaerő (!!!!).
Szóval még kivárunk. Azt várjuk lesz-e valami változtatás, forradalom... akármi.
Addig még van 2 éved. Ne arra használd fel, hogy várod, hogy hátha eltörlik a törvényt, hanem arra, hogy tanulsz, hogy a legjobbak közt legyél, akik bejutnak. Mert nem lehetetlen, csak jobban kell hozzá hajtani. De - bár nem értek egyet Hoffmann Rózsával és társaival - nekünk is az az érdekünk, hogy jó szakemberek kerüljenek ki az egyetemről, és jó szakember az lesz (főleg bölcsészkaron, ahol a hallgatók 60%-a csak azért van ott, mert nem tudott jobbat kitalálni), aki törtet, hajt, és a legjobb akar lenni az egyetemen is. Na, ehhez jó bemelegítés, ha már az érettségire is ilyen szellemben készülsz, nem lehetetlen.
Most mindenből négyes vagy, akkor legyen az az első cél, hogy ötös legyél.
persze, meg lehet próbálni, de nagy benne a rizikó, hogy nem jön össze, akkor meg szívok : )
hát, én a jövőre valahogy nem tudok úgy tekinteni, hogy jobb lesz akármi is.. törekedek én, de mindig lesz, aki nálam jobb, és gazdagabb, és tuti hogy inkább azt veszik fel, mint engem o.O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!