Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Be lehet kerülni 2014-ben...

Be lehet kerülni 2014-ben egyetemre?

Figyelt kérdés
szerintetek addigra eltörlik az oktatási törvényt?vagy változtatják, vagy vmi? egy (szinte minden tantárgyból) 4es tanulónak milyen esélyei vannak bekerülni az egyetemre ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT-ba, média és kommunikáció szakra? és sajnos bár nagyon sokat tanulok, szerintem nem tudnék annyit tanulni, hogy felvegyenek oda.... így nem érné meg jobban szakközépbe menni?
2012. jan. 14. 12:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Én most 3. éves egyetemista vagyok, még 1,5 év lenne vissza, mert nem buktam semmiből 4es az átlagom, de jövő szeptembertől lehet én is abbahagyom az egészet. :/

Tudom, hogy talán (!) megkaphatnám az állami ösztöndíjat, lenne esély rá, de amit cserébe kérnek a diáktól, az megöli mint munkaerő (!!!!).

Szóval még kivárunk. Azt várjuk lesz-e valami változtatás, forradalom... akármi.

2012. jan. 14. 12:38
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Ha 4-es átlagod van, akkor miért kerülnél fizetősre?
2012. jan. 14. 12:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Addig még van 2 éved. Ne arra használd fel, hogy várod, hogy hátha eltörlik a törvényt, hanem arra, hogy tanulsz, hogy a legjobbak közt legyél, akik bejutnak. Mert nem lehetetlen, csak jobban kell hozzá hajtani. De - bár nem értek egyet Hoffmann Rózsával és társaival - nekünk is az az érdekünk, hogy jó szakemberek kerüljenek ki az egyetemről, és jó szakember az lesz (főleg bölcsészkaron, ahol a hallgatók 60%-a csak azért van ott, mert nem tudott jobbat kitalálni), aki törtet, hajt, és a legjobb akar lenni az egyetemen is. Na, ehhez jó bemelegítés, ha már az érettségire is ilyen szellemben készülsz, nem lehetetlen.

Most mindenből négyes vagy, akkor legyen az az első cél, hogy ötös legyél.

2012. jan. 14. 12:42
 4/11 A kérdező kommentje:
de így is nagyon sokat tanulok, fél4-től (akkor érek haza) 10ig...
2012. jan. 14. 12:56
 5/11 anonim ***** válasza:
De ha harmadéves vagy, minek hagynád abba? Nincs visszamenőleges hatálya a tvnek..
2012. jan. 14. 13:03
 6/11 anonim ***** válasza:
A tanulmányi eredmény nem minden. Én nem vagyok zseni, nem vagyok kitűnő tanuló (elég ritka szerintem az, hogy valaki mindenből maximálisan tud teljesíteni), de amihez értek és amit szeretek csinálni, abból jó eredményeim vannak, és azzal szeretnék, illetve szerettem volna foglalkozni. 5-ös lett mindegyik érettségim, mégis csak 370 körüli pontom van, amivel tavaly még simán bejutottam volna arra a szakra, ahová menni szeretnék, idén viszont már semmire nem lesz elég, ha ilyen durván csökkentették az államis helyeket. Mielőtt valaki megkérdezné, azért nem jelentkeztem tavaly, mert szegények vagyunk, muszáj volt munkát vállalnom (külföldön), mert nem engedhettük meg magunknak, hogy tanuljak még államin se. Most már jobb a helyzetünk, mehetnék államira, de az ország vezetése annyira ellehetetlenítette a felsőoktatásba jutást, hogy nem tudom, fogok-e tudni valaha is tanulni. Szeretnék letenni egy nyelvvizsgát, mert az többletpontot ad, de nincs rá pénz. A gazdagabbaknak mindenhogy több esélyük van a továbbtanulásra. Aki okosabb, annak a szülei kirázzák a kisujjukból 1-2 nyelvtanfolyam és nyelvvizsga árát, meglesz az összes lehetséges többletpont és így bejut államira. Aki meg nem annyira okos, annak kifizetik a költségtérítésest a szülei. A szegényebbeknek így nem lesz diplomájuk, csak akkor, ha nagyon nagy zsenik.
2012. jan. 14. 13:08
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de ha "nagyon sok" tanulással mindenből csak négyes vagy gimiben, akkor az nem egy húdejó eredmény. Az egyetem sokkal keményebb, és gondolom nem az a cél, hogy kettessel átcsusszanj a vizsgákon. Tanulj még többet, másnak is megy.
2012. jan. 14. 13:12
 8/11 A kérdező kommentje:
13:08 köszönöm, hogy leírtad a példádat, sajnos egy cipőben járunk majdnem. én mindenből a maximumra törekszem, sajnálom, hogy nem tudok matekból 5ös lenni, hanem szenvedek a 3asért.. nem tudok mit csinálni. javítókat írok, tanulok, tanártól kérdezek, tanár korepetál, kollégiumi tanár korrepetál.. kémiából sem tudok 5ös lenni, sőt fizikából sem, abból is szenvedek, hogy 4es legyek. és épp azért félek én is, ha már itt ennyit tanulok a 4esekért, akkor mi lesz ott.. ezért inkább feladom az álmom, és 'biztos' megélhetést keresek.
2012. jan. 14. 13:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Azért meg lehet próbálni. De aki már 2 évre előre feladja, az (bocsi megint) tényleg ne menjen egyetemre. Kommédia szakon senkit nem érdekel a fizika vagy a matek jegyed, és nem is ezeken fog múlni. De törekedhetsz nyelvvizsgára, magyarból, töriből, nyelvekből ötösre és minél magasabb pontszámú érettségikre.
2012. jan. 14. 13:21
 10/11 A kérdező kommentje:

persze, meg lehet próbálni, de nagy benne a rizikó, hogy nem jön össze, akkor meg szívok : )

hát, én a jövőre valahogy nem tudok úgy tekinteni, hogy jobb lesz akármi is.. törekedek én, de mindig lesz, aki nálam jobb, és gazdagabb, és tuti hogy inkább azt veszik fel, mint engem o.O

2012. jan. 14. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!