Mit lehet tenni, ha én szeretnék menni egyetemre, de anya nem akar engedni, mert nem tudná fizetni?
Mindenkivel beszél róla, hogy mennyibe van az ő gyerekének 1 hónap, a legtöbbnek 15.000 ill volt egy akinek 30.000 volt a kollégium. Mondtam hogy ahová én akarok menni ott 9.000ft, mire azt mondta hogy ő annyit sem tudna küldeni nekem.
Mit tudnék csinálni? Minden nap buszozzak/vonatozzak (2óra) suliba majd?
Hiába mondtam, hogy elmennék dolgozni, mert az órarend engedné, nem érdekelte, mint ahogyan az sem, hogy a jövő évtől már nehéz lesz bekerülni egyetemre.
Nem akarok ebben a kisvárosban maradni, katasztrófa ami itt megy, semmire nincs lehetőség.
Mit tegyek?
Nagykorú vagy már, igaz? Akkor szervezheted magad az életed. Keress valami munkát, amiből tudod finanszírozni a kollégiumot és más kiadásaidat, aztán jelentkezz egyetemre. De fordítva is megteheted. Ha tanulni akarsz, tanulj csak.
Egyébként az a buszozás/vonatozás sem elviselhetetlen, bár kétségtelenül megterhelő, de 2 óra utazás alatt egy csomót lehet tanulni.
Még nem vagyok nagykorú, majd csak tavasszal, dolgozni csak érettségi után megyek, az már le van beszélve.
Nem lenne gondom a buszozással/vonatozással, csak valóban fárasztó, és korán is kell kelni, ha 8tól van óra, akkor 4-fél5kor kell kelni legkésőbb.
Köszi a választ!
Tudom, hogy a mostani elsőéveseknek milyen, menyi és hogy vannak óráik, azért mondtam, hogy el tudnék menni dolgozni.
A hazaúttal sem lenne gondom, 1400 ft oda-vissza az út.
Ha jövőre megyek, újra kell érettségiznem, mivel emelt és természettudományi tárgyból is kell érettségi.
Ha egyetemre nem megyek, akkor okj-s képzésre megyek, azt úgy akarná anya, hogy bejárok, ami kb 1,5 óra, szóval nincs messze pesttől.
"így akarná anya"
Anyukád fogja élni az életedet, vagy te? Olyan suliba menj, azt tanulj és úgy szervezd a dolgaid, hogy neked legyen jó, ne az anyukádnak. Ha OKJ-s képzésre akarsz menni, menj oda. De ne az anyukád kedvéért, hanem mert te akarsz odamenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!