Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kezd kiégni az agyam a tanulás...

Kezd kiégni az agyam a tanulástól, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

jogi egyetemen vagyok első éves. a sok tanulástól már érzem, hogy nem tudok koncentrálni és nem tudok tanulni, közben hétfőre 100 oldalt hogy ne bukjak meg.

Tipp, tanács ? Most elmentem futni egy kicsit, szellőztettem a szobában, hogy felfrissüljön minden, de nem tudok koncentrálni ? Milyen agyserkentőt javasoltok vagy mit ?

2011. dec. 3. 15:06
 1/3 anonim ***** válasza:
ha év elejétől minden nap csak 2 órát tanultál volna, akkor sínen lennél...
2011. dec. 3. 15:09
 2/3 A kérdező kommentje:
tanultam én év eleje óta, ha most kezdtem volna neki akkor nem égne ki az agyam
2011. dec. 3. 15:10
 3/3 zizmancs válasza:

Teljesen mind1, mit csinálsz. Az használ már csak ami a tanulnivalódhoz erőt és sok motivációt ad. Amivel elérhetnéd, hogy felébredjen benned a vágy az anyagnak a tényleges megtanulására, vagy is te tényleg szeretnéd megtanulni, megjegyezni az anyagot. Ez a modernkori oktatásból, főleg mifelénk teljesen hiányzik szinte, mind az elméleti órákból, mind a gyakorlati órákból. Szinte teljes mértékben, főleg a felsőoktatásban érezhetőbb, hogy a diákra hagyják a munka nagy részét. _mivel a tanulás a tanuló feladata, nem pedig az oktatóé, óraadóé.

Úgy látom az emberek nagyon el vannak tévedve, több területen is, ezek egyike a tanítás-oktatás, vagy is a jövő nemzedékeivel való foglalkozás. Ahová vezet ez, az mindennek lehet nevezni, de hogy jó, annak szerintem nem.

A tudást átörökíteni-továbbadni kell, nem megszerezni, vagy megvenni, nem lehet csak úgy adni venni, mint valami terméket, ha pedig szolgáltatás, akkor tegyenek hozzá igazi értéket, ne várják már, hogy majd én,te vagy más aki ezt igénybe veszi rakja hozzá.

Egy rohanó világba élni, ahol idő elteltével egyre kevesebb idő marad minden személyes dologra, miközben elvárnák mások, hogy rájuk, vagy a követelményeikre több és több időt szakíts.

Az időt és annak beosztását ember találta és igazította, ne felejtsük el, hogy az emberek által létrehozott naptári idő, vagy mondhatjuk emberi idő nem felel meg minden téren annak aminek meg kellene felelnie.

Mert mindennek meg van a maga ideje és helye, a tanulásnak is, és ez nem mindenkinél egyforma, nem fogták fel, vagy még mindig nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy az élet nem mindenkinek egyforma és se az emberek, se más élőlények, sőt még a fizikai és kémiai rendszerek se vonhatók össze teljesen eggyé, mert külön külön megvan az idejük. Ha, te nem a te idődben tanulsz, akkor egyrészt nem tudsz olyan hatékonyan, más részt jobban lefárasztod magad vele, mert ráerőlteted magadat. Vegyék észre, hogy ez így nem jó és nem azért, mert nem működik, hanem mert egyáltalán se nem előnyös se nem egészséges. Mert mi történik azzal az alkatrésszel, amit nem megfelelően használnak, se időben se helyen, ... hát tönkre megy így jár előbb vagy utóbb mindenki élettelen és élő is, ha nem tartja be a saját idejét. Csak Isten rendelheti el azt, hogy mikor minek és hol jöjjön el az ideje.

2013. máj. 5. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!