Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kollégium vs albérlet?

Kollégium vs albérlet?

Figyelt kérdés

előnyök, hátrányok, tapasztalatokat légyszi!

anyagi részről...nyilván koli az olcsóbb

konkrétan a pesti helyzet érdekelne a xiv. kerület környéke...

2011. okt. 12. 23:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

igazából az a gondom, hogy középsuliban kolis voltam, szóval van valamilyen képem róla, de nyilván egyetemen más.

igazából egy percig sem gondolkodnék, ha az anyagi szempont nem lenne meghatározó...nem tudom bele merjek-e vágni így, mert gimiben is az volt a bajom, hogy utáltam a kolit, a nevetséges szabályokat...így több kolit is kipróbáltam, de egyik sem jött be, viszont nem akarok és nem is tudnék egy rakat pénzt albira költeni...mert az olyan kidobott pénz...azt az összeget szívesebben költeném másra, a szüleimtől meg nem várom el, hogy fizessék...

kéne egy saját lakás :D

2011. okt. 13. 02:26
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Menj koliba, ha nem tetszik, elmész albérletbe. Ilyen egyszerű :-)

Viszont ha albérletbe mész, onnan már kolira váltani nehezebb, meg kell várnod a következő évet.

2011. okt. 13. 10:32
 13/16 A kérdező kommentje:
igaz...
2011. okt. 13. 23:48
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltetlenul, ev kozben is be lehet jutni, ha van uresedes. Persze az eselyek kisebbek, de van ket hullam evkozben, amikor be lehet kerulni: oktober vege fele az elsoevesek, akiknek tele lett a tokuk, illetve februarban, a vizsgaidoszakon elverzettek helyere lehet bekerulni. Egyik haverom sose kapott kolit, de vegul minidig kollegista lett evkozben. :-D
2011. okt. 31. 18:49
 15/16 A kérdező kommentje:
kösz a tippet!
2011. nov. 1. 22:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Én 7 felsőfokú intézmény kollégiumábann laktam, különböző városban és egyetemen, plusz még tesómékhoz is belógtam. Albérletben is több városban, Budapesten 4 albérlet, szegeden 3 veszprémben 1.

Nem tudok általánosságot mondani, mi a jobb. Albérletnél is kiderülhetnek később olyan problémák, amiket először nem veszünk észre, és ha egyedül vettük ki, akkor legtöbbször egyéves szerződés is jár, ami gyakran szívás.

Ha albérletbe mész, nem jó ismerőshöz,. az óra állásokat, feltétlenül rögzítsétek, és aláírással jogilag használható legyen, ha véletlenük kell, de általában nem kell.

Koli meg attól függ kivel vagy hány fős, milyen egyetemé, hányan vagytok egy szobában, mennyire lepukkant.

Elsősöknek a kollégiumot ajánlanám sok segítség lehet.

Ha még eszembe jut valami, leírom.

2014. máj. 7. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!