Egyetemisták, főiskolások, akik államilag finanszírozott szakra járnak! Mennyi pénzt költötök el ált.1 félévben pl tankönyvekre? Mennyi a kollégium, albérlet? Mennyi pénzt költötök egy héten étkezésre, utazásra?
nekem anyukám finanszírozza.nálunk van 6000Ft-os tankönyvtámogatás..az jól szokott jönni..ebben a félévben kb.elég is, mert viszonylag kevés tárgyam van...amit csak tudok azt fénymásolom 6-7 FT-ért/A4-es oldal....kötelező olvasmányok,jegyzetek...
havonta kb.15-17 000 ft-ot kapok otthonról.+ösztöndíjat is kapok,de ahhoz csak akkor nyúlok ha nagyon fontos...főtt kaját viszek magammmal,szóval csak ritkán járok boltba kajáért...
meg az albérletet is fizetni kell.(
van még folytatás véletlen nyomtam le a küldés gombot...
azóval utazás kb.4000 Ft egy hónapra,(60 Kmre van a lakhelyemtől a suli..az albérlet 23 körül...
1.voltam
Én tankönyvekre szinte semmit nem költök, ami kell, azt vagy lefénymásolom vagy kiveszem a könyvtárból. ezenkívül a vizsga vagy zh anyag többnyire már elérhető webes felületen (a tanár felteszi egy bizonyos jelszóval védett oldalra). ezt valaki letölti, és kézről kézre jár a kinyomtatott anyag. általában nem nyomtatom ki közvetlenül magamnak, mert a fénymásolás olcsóbb.
én diákhiteles vagyok, a szüleim is adnak valamennyit, ebből gazdálkodom. nagyon alapoan be kell osztanom a pénzem, minden forintnak helye van nálam. az albérletem rezsivel együtt kb 25 e ft (4en lakunk benne), a netem 4400 ft/hó, telefonom költsége 3000 ft/hó. fénymásolásra kb 2000 e ft megy el egy hónapban, ha vizsgaidőszak van, valamivel több. kajára, tisztálkodószerekre nem költök, azt itthonról viszek. az utazgatásra megy el még nagyon sok pénz, havi kb 16e ft. bulizásra ritkán van pénzem, új ruhát, cipőt kb 2 havonta engedhetek meg magamnak. jelenleg negyedéves vagyok, már alig várom, hogy jövőre végezzek, mert nagyon nehezen bírom/bírjuk anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!