Kollégium, vagy 3-4 haverral albérlet?
kollégium inkább. Azt csinálsz ott amit akarsz.
Ha mérnöki szakra jársz, felejtsd el a munkát. amúgy simán lehet ha úgy vannak az óráid.
OMG. fősulis, egyetemi koleszon akkor jössz-mész, amikor akarsz. senki nem pofázik bele az életedbe, max a szobatársaid nyekeregnek, ha éjjel zajongsz.
az albi nekem azért lenne szimpibb, mert nem 100 emberrel, hanem csak 3mal kell megosztani a konyhát, mosdót.
melózni mindkettő mellett lehet, és ajánlott is, ha nem akarod, h felkopjon az állad :)
kollégium pro:
- biztos lesz, akihez átmehetsz nyavalyogni, ha nem értesz valamit. találsz szaktársakat, csoporttársakat, akik segítenek.
- nagyobb eséllyel találsz ivócimborákat, haverokat - instant. mert sok ember egy helyen..
- mindenféle program helyben. bulik, csoportok, körök. ha valamit hiányolsz, megcsinálhatod magad és köréd gyűlnek az érdeklődők.
kollégium negatív:
- fürdők és wc, mint közösségi terek. nyugodtan nem tudsz sz.rni..
- ha buli van, buli van. alvás nincs vagy alig.
- a szobatársaidat megválogathatod, de csak egy bizonyos kereten belül. rosszabb esetben instant kapsz magad mellé pár tökidegent, akiket szokni kell.
- nem válogathatod meg, milyen állapotú szobába kerülsz.
albérlet pro:
- te választod ki, hol akarsz lakni. szobák mérete, állapota, helyzete, erkély van vagy nincs, fűtés típusa stb.
- te választod ki a lakótársakat.
- csendben, nyugodtan tudsz tanulni. (ha jó a hely, el is férsz a saját asztalodnál.)
- ott laksz, ahol akarsz (nem fix helyen lévő helyek közül választhatsz, hanem bizonyos kereteken belül akárhol, a városban vagy azon kívül).
- csak pár emberrel kell lezsírozni, hogy fél óráig foglalod a fürdőszobát. nem tudja 100 ember, hogy sz.rsz.
albérlet negatív:
- drágább.
- ha közösséget akarsz, el kell menned otthonról.
- van tulajdonos.
- ha nézeteltérésetek adódik a lakótárssal, nem lehet szobát cserélni csak úgy. kiköltözni, átköltözni nehéz.
stb.
előző vagyok
Azt elfelejtettem, hogy az albi árak azért város függőek is, én Bp-i árat írtam, vidéken valószínűleg lehet valamivel olcsóbban is találni.
ez sokmindentől függ. mennyi pénzed van, milyen személyiség vagy, mennyire megbízhatók a "haverok".
én koliba kezdtem, de nagyon nem jött be, azóta már a harmadik félévet nyomom albiba. először 3 szaktársal laktunk egy kétszobásba, most pedig a barátnőmmel egy picike lakásba. nekem jobb így. de tuti nincs alap recept, hogy ez vagy az a jobb, az elején felsorolt 3 dolgot kell figyelembe venni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!