Kollégium vagy albérlet?
kollégium: mert olcsóbb, esetleg ingyenes.
albérlet: otthonosabb, kényelmesebb.
Ha tehetném, (majd) albérletbe mennék.
kolesz:
-mert közel van
-mert van társasági élet
-mert olcsóbb
-mert szocializálódsz tőle
-megtanulod értékelni a dolgokat :)
albi:
-mert egyedül tudsz lenni.
én koleszos szeretnék majd lenni.
ha albérletben laksz, szerintem kimaradsz egy csomó jó dologból meg buliból..és ha kollégiumban élsz, sokkal több barátot szerezhetsz, és jobban megismerheted a csoporttársaidat. ráadásul a kolesz olcsóbb is meg közelebb is van :)
az igaz viszont, hogy albérletben jobban lehet tanulni..
Szia!
Én albérletben lakom és ez a lehető legjobb megoldás szerintem.
Mert:
-ha társasági életet akarok élni bemegyek a kolisokhoz, és nem kell minden nap az égtelen ricsajt hallgatnom.
-tudok tanulni
-nem kell félnem, hogy megeszik a kajámat
-bármikor jöhetek-mehetek, nincs belőle kellemetlenség
-a csoporttársak se kolisok, nem maradok ki semmiből
-nálunk a kolisok általában húzzák le egymást, és nem a jó átlagukról híresek (de nem mindenütt van ez így)
Viszont:
-drága
-be kell járni
Kb. ennyi lenne. :)
Mindenképp kollégium!
OLcsóbban is kijössz és egy felejthetetlen élmény is marad az egyetem mellett:)
és hülyeség, h megeszik egymás kajáját meg rossz az átlaguk :D
ugyanúgy ez lehet az albérletnél is..egyedül lenni jó?
Nem hiszem, többe is kerül általában, meg magányosan ki szeret lenni?
A koliban meg egy csomó jó program van, kocsmatúra, társasági élet, póker..stb:)
Nekem vett Apa egy lakást. :P
De az albérlet és a kollégium közül én az albérletet választanám.
Egyértelműen kolesz!
Nálunk meg van szabva, hogy 11 után nem lehet hangoskodás (és ezt mindenki betartja, különben nem sokáig lesz koleszos...). Hatalmas élet van, közös programok (póker, foci, főzések, kajálások, filmezések, bulik).
Ha reggel vkinek nincs kedve suliba menni, a másik tuti felébreszti (vannak olyan módszerek, hogy egy idő után nem is mersz arra gondolni, hogy ne kelj fel :P).
És az átlagokról annyit, volt egy csoporttársam, 1 évet lakott a koliban, épphogy megszerezte a 30 kreditet egy évre. Mondta, hogy ő így nem tud tanulni. Haverjával elment albérletbe, majd csinált egy 0(!) kredites évet...
Szóval, tanulás szempontjából, sztem mindegy hol vagy, ha akarsz, lehet tanulni mind2 helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!