Miért gondolják azt sokan, hogy a főiskola/egyetem manapság időpocsékolás?
Én már csak nevetek azon, hogy mennyi emberben vannak elfojtott komplexusok, hogy nekik nincs diplomájuk, és hogy őket nem veszik emberszámba, megoldásként pedig azt hiszik, hogy azzal tudják bizonyítani, hogy ők is emberek, ha verik magukat, hogy mennyit keresnek ők diploma nélkül is.
Én nem nézek le sima szakmunkásokat sem, sok haverom van közöttük. Azon kevesek közé tartozom, akik már gyerekkoruktól fogva tudták, mit akarnak csinálni.
1. helyen közgazdasági szakközepet jelöltem, felvettek, elvégeztem, logisztikában nagy lehetőséget látok, hallok, olvasok, belevágtam egy FSZ-be, most csinálom a 2. évemet. Nyáron felvettek egyetemre, szintén arra a szakra, amit szerettem volna, (csak ezt az 1-et jelöltem meg), most halasztottam egy évet.
Szóval szerintem nem igazságos a háborgás, hogy márpedig minden egyetemista rejszolni megy egyetemre, meg kibúvót keres a munka alól, mert nem. Ez kb. annyira igazságos, mintha azt mondanám, hogy minden szakmunkás műveletlen, bunkó. Ez sem igazságos.
Még van pár hozzám hasonlóan céltudatos ismerősöm, aki kezdetektől fogva tudta, mit akar kezdeni magával, és azt is tanulják egyetemen. Mi nem kibúvót kerestünk, hanem nagyon tetszik az adott témakör, és szeretnénk minél jobbak lenni benne. Ezzel szerintem semmi problémátok nem lehet, mert mi nem az inkompetens, hozzá nem értő dilettáns szerencsétlen büfédiplomás egyetemisták táborát fogjuk gyarapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!