Miért gondolják azt sokan, hogy a főiskola/egyetem manapság időpocsékolás?
Mert sokan minden motiváció nélkül vágnak bele egy-egy szakba, csak azért, mert "divat" továbbtanulni, és addig sem kell dolgozni.
Lásd: bölcsészhallgatók 80%-a, akik miatt az összes bölcsész sztereotípia született.
Mondom ezt szintén bölcsészként a maradék 20% nevében.
A diploma a fiataloknak nagyon sokszor túlélési stratégia, addig sem kell dolgozniuk. Sokaknak eszük ágában sincs az adott szakmában dolgozni.
EGyébként a diploma tényleg nem sokat ér - legtöbb esetben. Én diplomás vagyok, bejelentett bérrel, de a szomszédom, aki jó szakmunkásként otthon számla nélkül dolgozik minden évben más kontinensen nyaral, míg én csak a Balatonig jutok. A gyermekeimet is ebbe az irányba terelem, hogy inkább legyen "műkörmös", keressen zsebbe, mert sajnos ilyen világ van. :(
ma 11:47
Engem is az lep meg hogy mindenki egyetemre megy.
Ilyenkor elgondolkodom azon hogy hol vannak azok a diákok akik kettes vagy hármas tanulók?? Vagy mindenki kitűnő eredménnyel végzett az általánosban és a gimnáziumban??
Amikor én voltam diák nagyon kevesen tudtak egyetemre menni.Bizony akkor számított hogy milyen eredményeid vannak,és a sok hármas tanulóknak még álmodni sem lehetett arról hogy egyetemre menjen.(bár nem is igazán akartak)
Akkor ha valaki azt mondta hogy diplomás,csak nagy szemekkel néztünk rá,hogy milyen okos ember lehet,hiszen oda kell tudás.
De ma???? Ahogy itt is olvasom a sok helyesírási hibákkal teleírt értelmetlen mondatokat,és a sok butaságot,meglep hogy az illető egyetemista.. Én nem csodálkozom azon,hogy mára értékét vesztette a diploma.
Egyébként nekem nincs diplomám,mert világéletemben hármas-négyes tanuló voltam.Így elmentem szakmunkásképzőbe tanulni.Ma van egy kis virágboltom ami nagyon jól jövedelmez,és van 4 beosztottam.(ebből ketten diplomásak,csak azért vettem fel őket,mert jól tudnak angolul.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!