Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek Egyetem/Főiskola,...

Szerintetek Egyetem/Főiskola, vagy OKJ?

Figyelt kérdés
Most leszek 11.-es egy gimnáziumban...Fakultáción felvettem a magyart, a törit és a földrajzot.Már igazából dönteni kéne, hogy mit szeretnék a jövőben csinálni, milyen szakmát szeretnék, de még semmi elképzelésem sincs. Mivel jó tanuló vagyok (most 4,7 lett az átlagom), jó lenne egy diplomát szerezni...,igen ám, de ezzel az a gond, hogy a családom nem tudja majd azt szerintem finanszírozni, hogy egy egyetemen, vagy egy főiskolán tanuljak. Azt is hallom, hogy manapság már egy szakma is többet ér, mint egy diploma.
2011. jún. 28. 01:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Próbáld meg az egyetemet/főiskolát.

Az OKJ-s szakmai papír se magától lesz, szóval ha úgy tanulsz szakmát éppúgy 1-2 évig finaszírozni kell valahogyan.

Az, hogy mit kezdesz a diplomával, elsősorban tőled függ. Aki talpraesett az bármilyen papírral jobban boldogul, mint aki csak mástól várja a segítséget. De az egyetemen/főiskolán általában több lehetőséged van egyéb dolgokra is, mint egy OKJ tanfolyamon.

És utána is sok helyen diploma nélkül szóba se állnak veled. Inkább pár évig legyen nehéz, mint utána évtizedekig..

2011. jún. 28. 03:08
 2/2 anonim válasza:
Az első OKJ-s szakma 23 éves kor alatt ingyenes...:)
2011. jún. 28. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!