Mért akarják egyes tanárok mindenáron megkeseriteni a diákok életét?
Szia. Én nem szeretnélek megbántani, csupán az első válaszoló védelmére hadd mondjak ennyit:
Először is az egy dolog, hogy valakit nem érdekel a nyelvtan. Igazad van, attól még lehet akár okos is... Okos, azaz, hogy rengeteg kérdésre tudja a választ. De ezzel még nem lesz művelt.
Másrészt sajnos, ha valamit leírsz, azzal jellemzed magad. Ha nem tudsz helyesen írni, akkor akár álmaid munkájáról is lemaradhatsz, azért fogják visszautasítani a jelentkezésed, mert nem tudsz helyesen írni. Napjainkban ez pedig elég fontos dolog.
Hogy őszinte legyek, szerintem az minden embernek az alapkötelessége, hogy tudjon a saját nyelvén.
És igazából... az nem jó védekezés, ha azt mondod, hogy azért nem tanulod meg a nyelvtani szabályokat, mert te ezzel vagy különleges, és nem állsz be a "birkák" közé. Hidd el, rengeteg diákot láttam ezzel érvelni. Nem is lett belőlük több "üresfejű libáknál" (tisztelet a kivételnek - így ez rád se vonatkozik, mert nem akarlak látatlanba megítélni.)
A kérdésre pedig csak annyit tudok mondani, hogy meg kell szokni. A mi iskolánkban olyan szeszélyes tanárok voltak, hogy minden óra előtt imádkoztunk, hogy jó kedvük legyen. Volt olyan, hogy ha rossz kedve volt, minden apróságért lekiabált valakit. (mondjuk ha leejtette a tollát) Az egyetemen pedig csak rosszabb lesz a helyzet, mert ott mindenki "egyenkockafej" lesz. Nem fogják érdekelni a professzorokat, hogy ki vagy, akármilyen kedves is vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!