Hogy vegyem rá a szüleimet arra, hogy ne akarják már mindenáron azt, hogy főiskolába járjak?
17 éves fiú vagyok, 12. osztályos, idén érettségizem és fejezem be a középiskolát.
Ha minden igaz, nyártól kezdve protekcióval be tudnék kerülni egy olyan munkahelyre, ahol 210ezer forintot tudnék havonta keresni.
Viszont a szüleim mindenáron azt akarják, hogy menjek főiskolára, függetlenül attól, hogy én nem szeretnék, mivel sajnos utálok tanulni, nem is az erősségem, viszont amivel foglalkozni szeretnék a továbbiakban, az nagyon jól megy.
Esetleg még az jöhetne szóba, hogy 1 évet végigdolgoznék, és csak rá 1 évre mennék majd főiskolába, hogy abból a pénzből, amit összegyűjtök (plusz nagybátyám is támogatna anyagilag) albérletbe költöznék egyik ismerősömmel amit ketten fizetnénk. Ebbe is belemennék.
De a szüleim mindenáron azt akarják, hogy mihamarabb menjek főiskolába + koleszba.
Pedig felajánlottam nekik, hogy amíg nem lenne lakásom, addig beszállnék (amint lenne saját keresetem) a rezsibe, és a rám eső részt én állnám.
Mi legyen?
Milyen egyetemre/főiskolára szándékoznál menni?
Műszakit mondjuk lehet akár levelezőn is, bár vannak előnyei a nappali képzésnek.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.
Igazából én is megértem a szüleim, és benne van, hogy esetleg megszűnne a munka, de azért szeretnék elsősorban dolgozni, mert ha én nem megyek, akkor megy más helyettem, és ugrik egy majdnem 100%-ig biztos állás. Idén tenném le a felsőfokú nyelvvizsgát, a nyelv az egész jól megy, az informatikát pedig nagyon szeretem. Ettől függetlenül.. az állás nem informatikai szakterületen van.
Esetleg a saját példámat tudom megosztani veled:
jó gimiben végeztem, végig 4,8-as átlag, érettségi szintén 4,8, angol felső, német közép volt az eredmény, viszont elmentem szakmunkás bizonyítványt szerezni és elkezdtem dolgozni. Abban az évben amikor tavasszal megkaptam a kék bizonyítványt az augusztusi pótjelentkezés során felvettek gépészmérnökire. Megy-megy, de alig van időm + energiám tanulni, ráadásul egy csomó dologból, egyetemi projektekből kimaradok, kevesebb leendő kollégát ismerek meg és más hangulatú az egész.
Ha kell a pénz, akkor inkább nappali képzés mellett csinálj mellékállásban valami olyasmit ami a leendő profilodba illik, javíts pc-t vagy programozz php-t..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!