Mit csináljak, hogy fogjon az agyam és ne legyek fáradt?
Én is műszakin vagyok, de szintén úgy tanulok, ahogy a kérdező. A vizsgák közül mindig csak is a soron következőre koncentrálok, és arra tanulok 2-3 napig mint egy idióta. (vagy anyagmennyiségtől függ, hogy hány napig)
Utolsó nap általában éjfélig, hajnali 1-ig tanulok, hiába vagyok fáradt megmosom az arcomat hideg vízzel, mászkálok egy kicsit majd visszaülök és olvasgatom hangosan, próbálok koncentrálni. Mire a végére érek a tanulásnak, fogalmam sincs, hogy miről mit tanultam, nagy káosz uralkodik a fejemben, de utána szépen lefekszek aludni, és reggelre minden tiszta lesz! :) Akkor már nem is szoktam átnézni, csak indulok a vizsgára és bízok a tudásomban... ha van nehezebb tétel amiből nem marad meg minden, akkor is van valamennyi fogalmam a dologról, így megbukni már valószínűleg nem fogok.
Na akkor én is lemondom, hogy hogyan szoktam tanulni. Az első évben még én is úgy tanultam mint ti, viszont egyre több az anyag és néha a vizsgabeosztás is elég ramaty. Szóval megnézem, hogy hány oldal tanulnivaló van és, hogy mennyi időm áll rendelkezésre. Ha ez megvan akkor megpróbálom beosztani egyenlően, hogy minden napra jut egy bizonyos mennyiségű anyag. Ez az elsődleges tárgy...esténként miután kicsit pihentem tanulgatok a következő vizsgára. Ez mindig a másodlagos...csak annyit csinálok, hogy megnézem, hogy miről is tanultunk, esetleg mindenre rákeresek a neten, mivel mindent maximálisan meg kell érteni (minden levezetést, hisz képletet nincs értelme magolni) és a jegyzet sokszor ehhez nem elég. Szóval a lényeg, hogy amikorra nekifogok komolyan tanulni belőle akkorra már van egy rálátásom az anyagra és nem lesz egy káosz a fejemben.
Nekem ez így vált be eddig, mivel én nem tudom huzamosabb ideig ugyan azt tanulni...sajnos hamar megunom. Miután megunom már hiába mosakodok, kávézok, sörözök mert úgysem fog az agyam.
Nekem meg pont az nem megy, hogy váltsam a témákat, mert idegesít, hogy most ez volt, most az lett. :)
Amúgy általában sokat tanulok évközben zh-kra, így szerencsére az olyan vizsgákra nem kell sokat tanulnom, ahol levezetések, számolások vannak, csak át kell néznem, gyakorolnom, amire 1-2 délután elég.
Az elméleti vizsgákkal is hasonlóan vagyok, de ott azért kicsit több kell, hogy megmaradjon minden, aminek meg kell maradnia, hiszen lehet hogy év közben sem olyan alapossággal tanultam, mint az elsődleges, fontosabb tárgyakat. Az agyam amúgy is jobban rá van állva, a logikus számolgatásokra. Ha megértem és találok benne logikát, hihetetlenül gyorsan felfogom, míg a rizsa tanulással szenvedek rendesen ha 80 tételt kell megtanulni egy hét alatt, de nem baj, a határok feszegetéséről szól a felsőoktatás. :)
Igyál sok folyadékot, egyél szőlőcukrot és sárgarépát, miközben tanulsz. És lehetőleg könnyen emészthető ételeket egyél (reggeli/ebéd/vacsora), kiegyensúlyozott legyen, úgy válogasd össze.
Aludj minden nap 8 órát. Ha nagyon meleg van napközben, szunyókálhatsz 1-2 órát a legmelegebb időben, az jót tesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!