Ha egy évet kihagyok az egyetemen, akkor a diákhitellel mi lesz?
Át szeretnék menni egy másik szakra, de már ugye lejárt a jelentkezési időszak, ezért ki kell hagyjak egy teljes évet. Ez most hogy működik? Teljesen megszűnik a hallgatói jogviszonyom és pl. 50%-os diákkedvezményem se lesz a vonatjegyre, közben pedig el kell kezdenem törleszteni az eddig felvett diákhitelt?
És ha egy év után újra szeretném igényelni a diákhitelt, akkor a meglévő diákhitelemet "folytatom", vagy az olyan lesz, mintha egy új hitelt vennék fel?
Tejóisten.... végigolvastam az 51%-os eszmefuttatását, hát kiakadtam...
1. Mi köze hozzá, hogy ki/hol/meddig/miért/miből tanul?
2. Ha a szülőket nem zavarja, hogy a gyerek X évig a "nyakukon van" akkor mást se zavarjon.
3. Nem tudom honnan jött ez a "30 évesen egyetemista, anyádék fizetik a hitelt" dolog neki...
4. Attól, hogy valaki egyetemet vagy főiskolát végzett, attól még ő is szakmunkát fog végezni, mivel az adott területen ő fog a legtöbbet tudni, és ő fogja legjobban átlátni a dolgokat, mert nem csak a szakmáját tanulja, hanem csomó mindent még mellé, ami nagyon jól jön.
5. Ha valakinek van lehetősége felsőfokú végzettséget szerezni, akkor hülye lenne kihagyni.
6. Könnyebben szerez valaki először diplomát és utána OKJ-t, mint fordítva.
Kedves kérdező, bocsi az offért, a hitelre nem tudok mit írni, szerintem úgy jársz legjobban, ha passzívra mész (érdeklődd meg, hogy lehet-e nálatok egymás után 2 félévet kérni), közben felvételizz újra, én úgy tudom, hogy ilyenkor nem kell elkezdeni a törlesztést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!