Ha egy évet kihagyok az egyetemen, akkor a diákhitellel mi lesz?
Át szeretnék menni egy másik szakra, de már ugye lejárt a jelentkezési időszak, ezért ki kell hagyjak egy teljes évet. Ez most hogy működik? Teljesen megszűnik a hallgatói jogviszonyom és pl. 50%-os diákkedvezményem se lesz a vonatjegyre, közben pedig el kell kezdenem törleszteni az eddig felvett diákhitelt?
És ha egy év után újra szeretném igényelni a diákhitelt, akkor a meglévő diákhitelemet "folytatom", vagy az olyan lesz, mintha egy új hitelt vennék fel?
A te életed van elcseszve, hülye troll.
Mostantól ignorálva leszel, írhatsz, amit akarsz.
Attól, hogy kevés kredited lett (prog.infón nem csodálkozom), még nem csapnak ki, max átraknak költségtérítésesre, de mivel úgyis otthagyod, ezért ez téged nem érint. Ősszel és télen majd szépen bejelentkezel passzív félévre, így a jogviszonyod megmarad.
Kedves kérdező tisztában vagy a diákhiteled részleteivel vagy csak felvetted mert kellett bulira?
Tudod nagyjából hogy mondjuk(ha felveszed 5éven keresztül az 2millió)mennyit kell erre az összegre visszafizetni?
Megsúgom(és emlékezz szavamra)mire odaérsz h nullán leszel a banknál simán visszafizetsz 5-6 milliót a 2millióra.
Nem kell leállni okoskkodni az országban a bankok a legnagyobb uzsorások.És elég komolyak a kamatok és minél töbább nyúlik a sztori annál több a kamat.
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:31
Nem feltétlen, ez a 6 és a 7 félévesekre vonatkozik. Ha pl. 12 féléves az képzés, akkor 14-et támogat (bár ez nem alap, ez igaz), de van 8 féléves alapképzés is ott 10-et támogat.
"A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad."
Köszönöm, ebben a válaszban reménykedtem :) Mind a két félévemet passzivizálni tudom? Szóval szeptemberben az őszit, februárban a tavaszit?
Sőt tisztelt 71% én azon is csodálkozom hogy a mai világban hogy tudnak emberek diploma nélkül élni?
Tényleg nem is értem.
Érettségivel mihez értek?
Na látod itt a baj én az érettségimhez kaptam szakmát.Azóta meg tanfolyamokon szereztem még 4szakmát +van egy elég komoly jogsim.
De igen nem is értem hogy tudok a mai világna diploma nélkül élni és az életem is el van cseszve.
Na ez a tipikuis egyetemista gondolkodás.
Akinek nincs diplomája az nem tud mgélni akinek nincs diplomája el van cse..ve az élete akinek nincs diplomája nem is boldog...sőt nem is ember ha már itt tartunk.
Miért nem mész el suli mellett dolgozni.
A felsőoktatásban tanulók nagyon tudják osztani az észt hogy suli mellett lehet dolgozni.
Na most akkor mégsem?
Dolgozni nem minden szak mellett lehet. Látod, én nem dolgoztam és így se sikerült a 2. féléve. Ha még dolgozok is mellette, akkor az elsőt se végzem el.
Biztosan vannak olyan szakok, amik mellett marad annyi energiád, hogy dolgozz, de ez nem olyan, azért nem dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!