Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egy évet kihagyok az...

Ha egy évet kihagyok az egyetemen, akkor a diákhitellel mi lesz?

Figyelt kérdés

Át szeretnék menni egy másik szakra, de már ugye lejárt a jelentkezési időszak, ezért ki kell hagyjak egy teljes évet. Ez most hogy működik? Teljesen megszűnik a hallgatói jogviszonyom és pl. 50%-os diákkedvezményem se lesz a vonatjegyre, közben pedig el kell kezdenem törleszteni az eddig felvett diákhitelt?

És ha egy év után újra szeretném igényelni a diákhitelt, akkor a meglévő diákhitelemet "folytatom", vagy az olyan lesz, mintha egy új hitelt vennék fel?

2011. máj. 30. 19:45
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Ki mondta itt, hogy diploma nélkül nem lehet megélni?

Mindenkinek megvan a helye a társadalomban. Ha téged a szakmaszerzés hajtott, nincs azzal baj. Én felsőoktatásba készültem általános iskolás korom óta, alig volt életem, annyit tanultam, hogy bekerüljek.

De nem én szidom itt a szakmunkásokat, hanem te szidod az egyetemistákat. Akkor kettőnk közül ki is az, aki rosszul érzi magát? Mert ahogy már írtam, én tisztelem a munkásembereket. Attól függetlenül, hogy sohasem fizikai munkásnak készültem.

2011. máj. 30. 20:41
 32/41 anonim ***** válasza:

Az a lényeg h 30éves korod előtt ne végezz.

Nem majd tán dolgozni fogsz vagy azért jársz egyetemre h dolgozz?

Ne legyél hülye.

Oszd le anyádékat h te már diplomáztál mit várnak még tőled?Ja h elmenj dolgozni....hülyék ők? ilyet elvárni....

2011. máj. 30. 20:42
 33/41 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy 24 (vagy 26?) éves korodig lehetsz államilag támogatott képzésen, vagyis tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy még 30 évesen is járnak az emberek államilag támogatott szakokra.
2011. máj. 30. 20:44
 34/41 anonim ***** válasza:

Nincs korhatára az állami támogatásnak, csak a félévek száma adott.

Vannak idősebbek is a felsőoktatásban, de nem jellemző, hogy éveket csúsznak az emberek. Csak azért, mert 51%-osnak van egy ilyen idióta ismerőse, nem kellene általánosítani, és a felsőoktatásban lévőket munkakerülő lusta szemeteknek beállítani.

2011. máj. 30. 20:45
 35/41 anonim ***** válasza:

Ha érettségiztem és szakmát szereztem vele...akkor az szakközép iskola és maradtam technikumon.

Nem csak szakmunkás szakmák vannak.

Na de ez is tipik egyetemista gondolkodás aki nem diplomás az szakmunkás.

Bár nem csodálkozom...miért?

De most tényleg kérdezem:

Ismerek olyan srácot(10-20?)aki szakközépbe érettségizett és nem kapott szakmát csak érettségit?

Manapság ilyen tényle van?

Mer érettségije tuti van meg a tablóját is láttam de nincs hozzá szakmája.Szakközépből.

Szóval ezért....de terjeszd az egyetemen kérlek hogy vannak olyan szakmások is akik szakközepet végeztek.

2011. máj. 30. 20:47
 36/41 anonim ***** válasza:

A szakmunkás egy példa volt. Tisztában vagyok a magyar középfokú oktatási intézmények struktúrájával.

Benned tényleg van egy elfojtott düh, ami az egyetem és egyetemisták felé irányul. Sajnálattal közlöm, ez az utálat nem kölcsönös.

2011. máj. 30. 20:51
 37/41 anonim ***** válasza:

Sőt, bármeddig járhatsz egyetemre, akár 70 évesen is elkezdheted a 6. egyetemed, persze akkor már költségtérítéses képzésben.

A trollt hagyjátok, ez élteti, hogy visszaszóltok neki.

Egyébként abban sincs semmi kivetni való, ha valaki 30 éves koráig a szülei tartják el. Azért mert egyesek megtehetik, nem kell őket elhordani mindennek. Én is 30 éves leszek mire teljesen végzek a tanulmányaimmal, van ahol 10 évig kell tanulni.

2011. máj. 30. 20:57
 38/41 anonim ***** válasza:
0%

Igen nekem ilyen ismerőseim vannak.

Több embert is ismerek akikről már(a többi egyetemista/fősulis)is azt beszéli hogy az egyetemről kapják majd a nyugdíjat 7-8-9éve ott vannak és ki tudja mikor végeznek.

De egy friss sztori egyik doktorandusz ismerősöm(van ilyen is sőt tanszékvezető rokon bírónő nagynéni polgármester nagybácsi)volt velem meccsen ahol találkozott egy tanárral(egyetemi)és arról beszélgettek hogy nem tudom melyik szakon(egyetemet nem említenék)nem tudják hogy mi lesz az újakkal vagy hogy mennyit vesznek fel mert annyian vannak feltorlódva úgy étrem a régiek közül.

De elkanyarodtunk én inkább ki is szállok.Beszélgessetek a diákhitelről(van fiókvezető rokonom is)de azt tudnotok kell hogy messze a legnagyobb lehúzás.Olyan szinten mínuszba vernek titeket és mihelyst végeztekha van meló ha nincs a bank elkezdi benyújtani a számlát.5-7év után eljuttok oda hogy a kamatok vissza vannak fizetve de most jön a hitel rész ami legyen mondjuk még 2millió.

Szóval ezt általában a szülő fizeti vissza.

Nem kell okoskodni megmagyarázni hogy de majd én...rájöttök majd ha kikerültök az életbe hitegessétek még magatokat.Találkoztam én már nagyon sok"hú ha majd elvégzem az egyetemet mekkora szíro állások meg fizetések várnak rám..már ez a cég meg az a cég is felvesz havi 23millióért"

Van köztük segédmuki,londoni pincér,londoni tesco árúfeltöltő,és rengeteg szülők nyakán élő munkanélkült köztük 30évesekkel,de ők menők mert nekik diplomájuk van és ne gondoljuk már hogy majd ők.......

2011. máj. 30. 21:01
 39/41 anonim ***** válasza:
0%

Na erről beszéltem én vagyok a troll és manapság az teljesen normális hogy 30évesn még tanul(persze a szülei pénzén ha mondjuk dolgozik és saját pénzén tanul azzal semmi bajom...értitek)

Aki mondjuk azt érzi magáról hoogy nem egy elkényeztetett csitri valami gazdag családból menjen már ki és kérdezze meg az apját,anyját,nagyapját,nagyanyját.Hány éves korukban kezdtek el dolgozni?

Na ezért tart itt az ország ahol tart.

Mert a felnőttek még nagyon nem felnőttek.

2011. máj. 30. 21:04
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
Akkor majd kérdezd meg a kedves orvosodtól is, mikor elmész rendelésre, hogy mégis mit képzelt magáról, mikor azért tanult 10 évig, hogy meggyógyíthasson téged.
2011. máj. 30. 21:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!