Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egy évet kihagyok az...

Ha egy évet kihagyok az egyetemen, akkor a diákhitellel mi lesz?

Figyelt kérdés

Át szeretnék menni egy másik szakra, de már ugye lejárt a jelentkezési időszak, ezért ki kell hagyjak egy teljes évet. Ez most hogy működik? Teljesen megszűnik a hallgatói jogviszonyom és pl. 50%-os diákkedvezményem se lesz a vonatjegyre, közben pedig el kell kezdenem törleszteni az eddig felvett diákhitelt?

És ha egy év után újra szeretném igényelni a diákhitelt, akkor a meglévő diákhitelemet "folytatom", vagy az olyan lesz, mintha egy új hitelt vennék fel?

2011. máj. 30. 19:45
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
23%

71%-nak.

Na pont erről beszélek....ha egy 29éves felnőtt férfi...vagy felnőtt ember ma dolgozik....az mekkora szégyen...dolgozni ha egy 30éves az anyja nyakán él diplomázok címszó alatt(10éve egyetemre járok de én nem szégyen vagyok hanem menő.Szégyen az aki 30évesen dolgozik.)az menő mert hát ő egyetemre jár.

Mekkora elba...tt generáció ez.

2011. máj. 30. 20:20
 12/41 A kérdező kommentje:
51%-os: veled valami nagyon nincs rendben. Tényleg magadból indulhatsz ki, mint ahogy az előző hozzászóló is mondta.
2011. máj. 30. 20:20
 13/41 anonim ***** válasza:
74%

Ember, ő 19 éves, és azt akarja tanulni, ami érdekli. Fogalmam sincs, te miről beszélsz.

Aki tanulni akar, az rögtön lenézi a munkát? Ne viccelj már.

Nem tudom, mi okozza a fusztrációdat, ami miatt így gondolkozol... O.o

2011. máj. 30. 20:21
 14/41 anonim ***** válasza:
26%

Ismét 71%-nak.

Én nem vagyok ép???

Na ez a tipikus mai hozzáállás...csak dolgozni ne kelljen.

Ha kihagy egy évet éljen inkább a szülők nyakán..ezalatt az 1év alatt elmenni dolgozni valahová....hová gondolok ekkora szégyent mint a munka...

2011. máj. 30. 20:21
 15/41 A kérdező kommentje:

Egyébként dolgozni fogok ez alatt az egy év alatt.

30 évesen már nem is folytathatnám az egyetemet, mivel az állam csak 10 félévet támogat és fizetni nem is tudnék érte.

Ez az 1 év sajnos pénzkidobás volt, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy ez a szak nagyon nem megy nekem.

2011. máj. 30. 20:23
 16/41 anonim ***** válasza:
18%
Manapság inkább elmennek büfészakra csak dolgozni ne kelljen ha meg elvégzik 27évesen akkor elmennek gyorsan ruhatárszakra....csak dolgozni ne kelljen?
2011. máj. 30. 20:23
 17/41 A kérdező kommentje:
Én nem büfészakon voltam és nem is büfészakra megyek át.
2011. máj. 30. 20:24
 18/41 anonim ***** válasza:
18%

10félévet támogat???????

Érdekes az én ismerősöm 10,5évig(azaz 21félévet)járt és sikerült szereznie egy bsc-s diplomát.

Államilag támogatva.

Most megy második diplomát szerezni 30évesen....nagyképű(hiszen diplomája van ki ha nem ő)anyuciék meg büszkék rá.

Ő nem egy bukott semmirekellő hanem egy értékes diplomás.

2011. máj. 30. 20:25
 19/41 anonim ***** válasza:
74%

Neked mi bajod?

Nem jutottál be egyetemre? Vagy nem is volt lehetőséged? Vagy mi van?

És szerinted egy szál érettségivel hol talál az ember normális munkát? És egy érettségivel értesz valamihez egyáltalán?

Én is egyetemista vagyok, de nem nézem le a munkát. Édesapám mióta eszemet tudom traktorosként húzza az igát, amire az egészsége is ráment. Tisztelem az ilyen embereket - ettől függetlenül én egy más utat választottam, más érdekel.

2011. máj. 30. 20:27
 20/41 A kérdező kommentje:
51%-os: 10 félévet támogat. Ha meg szerzett már diplomát, akkor eleve kilőve az állami támogatás.
2011. máj. 30. 20:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!