Ha egy évet kihagyok az egyetemen, akkor a diákhitellel mi lesz?
Át szeretnék menni egy másik szakra, de már ugye lejárt a jelentkezési időszak, ezért ki kell hagyjak egy teljes évet. Ez most hogy működik? Teljesen megszűnik a hallgatói jogviszonyom és pl. 50%-os diákkedvezményem se lesz a vonatjegyre, közben pedig el kell kezdenem törleszteni az eddig felvett diákhitelt?
És ha egy év után újra szeretném igényelni a diákhitelt, akkor a meglévő diákhitelemet "folytatom", vagy az olyan lesz, mintha egy új hitelt vennék fel?
50%-os jegyet nem vehetsz, meg úgy alapvetően nem fog járni semmilyen utazási kedvezmény. Sőt, semmilyen kedvezmény, TB, esetleg családi támogatások.
Elvileg a diákhitelt akkor kell elkezdeni törleszteni, amikor megszűnik a jogviszonyod. Ez az eset most feláll, tehát egészen biztosan el kell kezdened törleszteni a hitelt, de azt sajnos nem tudom megmondani, hogy később mit lehet vele kezdeni.
Ha passziváltatsz az előző szakodon, akkor megmarad a hallgatói jogviszonyod, ergo pl. TB-t fizeti utánad a suli. De nem kapsz matricát a diákodra, így nem vehetsz kedvezményes jegyet.
Szerintem a diákhitelt ilyenkor csak szüneteltetni kell (nem felmondani, mert akkor el kell kezdened törleszteni), de nézz utána a honlapjukon a szabályzatnak.
Nyugi semmi gond.
Gondlolm elkezdtél egy büfészakot(nem azért mert azt szeretted volna csak ide vettek fel és a diploma az nagyon kell mindegy hogy milyen nyugi milliók csinálják ezt)
Egy évet eléldegélsz anyuciék nyakán jövőre elkezded 29 évesen lediplomázol.....
a diákhitel meg azért van hogy a szülők fizessék majd vissza szóval mit aggódsz?
Húzd le anyádékat ahogy tudod.Nem te vagy az egyetlen az országban.
Bocs hülyeséget írtam lediplomázni 29évesen????
Nem vagy te hülyegyerek 32évesen még simán járhetsz egyetemre sőt ma ez a trendi.
Dolgozni?????????
Hagyjál már akkora szégyent manapság hogy dolgozni inkább 34évesen el kell kezdeni a 2.diplomát
51%-os: magadból indulsz ki?
Mert én is felvettem a diákhitelt, pont azért, hogy a szüleimet ne terheljem le anyagilag, és én leszek, aki visszafizeti.
Vajon miért kell rögtön általánosítani meg támadni? És téged mit zavar, hogy ha ő 29évesen diplomázik?
Tudod haver ha egy normális ember még1x mondom normális ember ha kihagy egy évet akkor abban az egy évben elmegy dolgozni és mondjuk megkeres annyit h ne kelljen a diákhitel.
De gondolom téged anyuciék életed végéig eltertanak.
Ez miből jön le?
Nem azon aggódsz h ebben az egy évben lesz-e munkád...hanem a diákhitelen.
Ja csak elárulom neked h nem kis lehúzás életed végéig fizetheted..vagyis a szüleid.
Tisztában vagy a hiteled kamataival?
Dehogy vagy...úgyis anyádék fiztik vissza.
De ugye bulira meg kell mert az egyetem a buliról szól..és manapság ezt a szülők fizetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!