Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egy évet kihagyok az...

Ha egy évet kihagyok az egyetemen, akkor a diákhitellel mi lesz?

Figyelt kérdés

Át szeretnék menni egy másik szakra, de már ugye lejárt a jelentkezési időszak, ezért ki kell hagyjak egy teljes évet. Ez most hogy működik? Teljesen megszűnik a hallgatói jogviszonyom és pl. 50%-os diákkedvezményem se lesz a vonatjegyre, közben pedig el kell kezdenem törleszteni az eddig felvett diákhitelt?

És ha egy év után újra szeretném igényelni a diákhitelt, akkor a meglévő diákhitelemet "folytatom", vagy az olyan lesz, mintha egy új hitelt vennék fel?

2011. máj. 30. 19:45
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:

50%-os jegyet nem vehetsz, meg úgy alapvetően nem fog járni semmilyen utazási kedvezmény. Sőt, semmilyen kedvezmény, TB, esetleg családi támogatások.

Elvileg a diákhitelt akkor kell elkezdeni törleszteni, amikor megszűnik a jogviszonyod. Ez az eset most feláll, tehát egészen biztosan el kell kezdened törleszteni a hitelt, de azt sajnos nem tudom megmondani, hogy később mit lehet vele kezdeni.

2011. máj. 30. 19:59
 2/41 anonim ***** válasza:

Ha passziváltatsz az előző szakodon, akkor megmarad a hallgatói jogviszonyod, ergo pl. TB-t fizeti utánad a suli. De nem kapsz matricát a diákodra, így nem vehetsz kedvezményes jegyet.

Szerintem a diákhitelt ilyenkor csak szüneteltetni kell (nem felmondani, mert akkor el kell kezdened törleszteni), de nézz utána a honlapjukon a szabályzatnak.

2011. máj. 30. 20:03
 3/41 A kérdező kommentje:
De az a baj, hogy most nem lesz meg a kreditem. Ilyenkor is tudok passziváltatni?
2011. máj. 30. 20:09
 4/41 anonim ***** válasza:
16%

Nyugi semmi gond.

Gondlolm elkezdtél egy büfészakot(nem azért mert azt szeretted volna csak ide vettek fel és a diploma az nagyon kell mindegy hogy milyen nyugi milliók csinálják ezt)

Egy évet eléldegélsz anyuciék nyakán jövőre elkezded 29 évesen lediplomázol.....

a diákhitel meg azért van hogy a szülők fizessék majd vissza szóval mit aggódsz?

Húzd le anyádékat ahogy tudod.Nem te vagy az egyetlen az országban.

2011. máj. 30. 20:09
 5/41 A kérdező kommentje:
Utolsó: egyáltalán nem erről van szó. Programtervező informatikus szakra jártam, de rájöttem, hogy nem nekem való.
2011. máj. 30. 20:10
 6/41 anonim ***** válasza:
16%

Bocs hülyeséget írtam lediplomázni 29évesen????

Nem vagy te hülyegyerek 32évesen még simán járhetsz egyetemre sőt ma ez a trendi.

Dolgozni?????????

Hagyjál már akkora szégyent manapság hogy dolgozni inkább 34évesen el kell kezdeni a 2.diplomát

2011. máj. 30. 20:11
 7/41 A kérdező kommentje:
Utolsó: miért csinálod ezt? Mondom, hogy nem erről van szó és még csak 19 éves vagyok.
2011. máj. 30. 20:12
 8/41 anonim ***** válasza:
100%

51%-os: magadból indulsz ki?

Mert én is felvettem a diákhitelt, pont azért, hogy a szüleimet ne terheljem le anyagilag, és én leszek, aki visszafizeti.

Vajon miért kell rögtön általánosítani meg támadni? És téged mit zavar, hogy ha ő 29évesen diplomázik?

2011. máj. 30. 20:13
 9/41 anonim ***** válasza:
26%

Tudod haver ha egy normális ember még1x mondom normális ember ha kihagy egy évet akkor abban az egy évben elmegy dolgozni és mondjuk megkeres annyit h ne kelljen a diákhitel.

De gondolom téged anyuciék életed végéig eltertanak.

Ez miből jön le?

Nem azon aggódsz h ebben az egy évben lesz-e munkád...hanem a diákhitelen.

Ja csak elárulom neked h nem kis lehúzás életed végéig fizetheted..vagyis a szüleid.

Tisztában vagy a hiteled kamataival?

Dehogy vagy...úgyis anyádék fiztik vissza.

De ugye bulira meg kell mert az egyetem a buliról szól..és manapság ezt a szülők fizetik.

2011. máj. 30. 20:17
 10/41 anonim ***** válasza:
Te nem vagy ép...
2011. máj. 30. 20:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!