Mit tegyek, hogy megjegyezzem az olvasottakat?
Szeretek olvasni neten minderol, foleg tudomanyso dolgokrol, kemiarol, fizikarol stb, olyan dolgokat amiben sok tudos neve szerepel karoltve eleg sok datumal(pl: felfedezesek). Ha elolvasok akarhany oldalt es oda is figyelek teljesen, akkor is kb 3-4 nap alatt elfelejtem a datumot, es a neveket is ha nem annyora hires szemelyekrol van szo, vagy nehezebb hosszabb nevuk van. E felejtesem ellen ki mit javasol, mivel, hogy erjem el azt hogy hoszabb ido utan is emlekezzekk az olvasottakra???
(Ha napokon keresztul ugyanarrol a temarol olvasnek es sokszor talakoznek egy adott datummal vagy nevvel akkor konnyen menne a megjegyzes de altalaban kul. dolgokat olvasok). Azert olvasok, hogy egy kicsit muvelodjek, de ha talalkozok pl kemiabol egy uj temaval, pl:egy altatoanyag, a kloroform felfedezese, es 3-4 napon belul elfelejtem, akkor nem ertem el az olvasassal semit es ez idegesit.
Elore is koszi atanacsokat
Ezt teljesen normális, miért idegesít? :)
Az összefüggésekre, sztorikra, vagyis a lényegre emlékszel nem? Az agyad szelektál.
Nem a dátumok, és hasonló adatok jelentik azt, hogy emlékszel az olvasottakra. Nem az a fontos.
Dátumokat, adatokat inkább magolni lehet, ha szükséges, pl. ha ebből vizsgáznál.
Ha érdekel a téma, akkor gondolom nem az évszámok érdekelnek belőle :) Továbbra is a kémiai/fizikai tartalomra figyelj, az a lényeg. Ami érdekes, azt tedd be a kedvencek közé, vagy máshogy ments el, későbbi olvasásra is.
Második vagyok,
persze, valahol kell kezdeni, de ne a dátumokkal-nevekkel foglalkozz.
Az agyad az összefüggéseket jobban eltárolja, mármint később is úgy tudod jobban előkeresni. Inkább megérteni próbáld, ne arra koncentrálj, hogy megjegyezd-bemagold.
Egyébként miket szoktál olvasni, mi érdekel?
És mennyi idős vagy?
Csak online anyagokat keresel, vagy ajánlhatok könyvet is?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!