Az iskola kötelezhet fizetésre?
A helyzet a következő: Egy olyan középiskolába járok, ahol vannak tanköteles, szakközépiskolások, szakiskolások és vannak felnőttoktatásban (gimnázium)résztvevő nem tanköteles diákok. Én az utóbbi képzésben veszek részt. Minden évben rendeznek az egész iskolának kirándulást. Eddig úgy volt, hogy szülői igazolást nem fogadnak el, csak orvosi igazolást távolmaradás esetén. Most közölték, hogy csak a beutalóval rendelkezők maradhatnak távol (előre vinni kell az osztályfőnöknek a beutalót) vagy ha mondjuk hivatalos elintézni valója van az embernek (bírósági tárgyalás stb.) És persze hangsúlyozva van, hogy kötelező részt venni ezen a kiránduláson. És kötelező bevinni x összeget. Létezik ilyen, hogy az iskola ilyesmikre kötelezzen? Hol írtam én azt alá, hogy részt veszek és fizetek minden évben x összeget? Arra a napra már bejelentkeztem háziorvoshoz alkalmassági vizsgálatra, mivel szükségem van rá a felsőoktatásba való jelentkezéshez és nem szeretnék tanítási napon hiányozni (érettségi előtt pár héttel). Most ilyenkor mi a teendő? Mondjam meg csak úgy, hogy nem megyek, mert orvoshoz kell mindenképpen mennem?
Kicsit hosszúra sikeredett, de remélem érthető voltam.
Előre is köszönöm a válaszokat!
kivel beszéltél ez ügyben? Igazgatóval próbáltál beszélni?
Hivatkozz anyagi problémákra, illetve kérd meg, hgy mutassa meg a házirendben, vagy bármilyen más papírban, hogy a kirándulások kötelezőek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!