Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Anglisztika szak érdemes?

Anglisztika szak érdemes?

Figyelt kérdés
Jó lenne majd közel anyanyelvi szinten megtanulni angolul. Milyen szintű nyelvtudással érdemes belevágni?( azt tudom, hogy kell emelt angol). Ha elvégzem, milyen szintre juthatok el? Mennyire nehéz megcsinálni? Előre is köszönöm a válaszokat.
2010. dec. 23. 17:17
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
2%

"Ha valaki humán beállítottságú akkor mik a kilátások? Ássuk el magunkat? Nem fogok nekiállni este 11-kor politizálni, de itt nem a szakkal/szakokkal van a probléma, hanem a rendszerrel."

Itt nem a rendszerrel van baj. Ne menj humán szakra, totális túlképzés van ott.

"Szerintem a egyetem arról szól, hogy azt tanuld, afelé orientálódj, ami érdekel, amit szeretsz, élvezel és nem utolsó sorban, amiben tehetséges vagy."

Szerintem meg arról kéne szólnia, hogy hasznosat tanulj. Az az ideális eset, ha hasznos is és szereted is, de sok értelme nincs úgy ennek, ha tudod, hogy kitörölheted vele majd a seggedet. Tipikusan ilyen az általad említett marketing szak.

2011. okt. 28. 14:36
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Ezt így elég könnyű sajnos mondani, hogy "ne menj humán szakra", mert nekem diszkalkuliám van. Világ életembe vért izzadtam matekon, külön tanárral is. Pedig alapvetően szorgalmas vagyok. Más tantárggyal soha nem volt probléma.

Mármint a marketingre érted, hogy azzal is ki lehet törölni a...? Érdekel a véleményed, mivel látom milyen határozottan fejezed ki magad, szerinted melyek azok a szakok, amelyeknek van jövője, amire van igény és amiből nincs túlképzés (aránylag)?

Én nem ragaszkodom foggal körömmel épp az anglisztikához, tény, hogy ez engem a sok leírás alapján nagyon érdekel, s már jókora hátszelem is van, de attól nyitott vagyok másfelé is.

Az, hogy nem a rendszerrel van probléma vitatható. Szerintem meg igen. Mert túl sokan jelentkeznek felsőoktatási intézményekbe, de a munkalehetőségek apadnak a pályakezdők számára. Ez alól is van kivétel, de általánosan próbálok gondolkodni.

Pl. a BME villamosmérnökin levitték a ponthatárt tavaly, még én is simán bekerültem volna (persze semmi keresni valóm nem lenne ott), mert ebből per pillanat hiány van.

2011. okt. 28. 15:44
 23/36 anonim ***** válasza:
0%

Átérzem a helyzeted, mert én is igazából mindig utáltam a matematikát meg a fizikát, bár nem voltam belőlük olyan rossz, de most erre van kereslet. Ha egyszer nincs szükség ennyi ügyvédre meg közgazdászra akkor butaság arra menni. A villamosmérnöki elég jó példa, ha azt elvégzed akkor biztos hogy jól fizető állásod lesz, bár az más tészta, hogy ott a felvettek töredéke tudja elvégezni a szakot, mert ott aztán tényleg tanulni kell. Továbbá keresettek általában a mérnökök, főleg a gépészek és az orvosok. Többet én se tudok mondani.

Most kell majd nekem is kitalálni, hogy hova menjek, és igazából én sem tudom, de humán szakkal nem fogom pazarolni az időmet.

2011. okt. 28. 16:29
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Köszi a véleményt. Igen, orvosból tényleg kevés van, mert a rezidens képzés elég silány otthon, sokan mennek külföldre emiatt, meg az alacsony fizetés miatt. Sajnos én nem vagyok elég motivált az orvosi karok felé sem. Azt hiszem ideje kicsit jobban ráncba szedni magam. Haha.. Szomorú vagy sem a nyelveken kívül más erősségem nincs, humán szak ide vagy oda, mert olyanra meg nekem nem érné meg az időmet pazarolni, amiben abszolút tehetségtelen lennék, s kevésbé inspirált. Egyébként neked melyik suli a cél?
2011. okt. 28. 17:00
 25/36 anonim ***** válasza:
62%
Fogalmam sincs :D Nem tudok dönteni... Gondolkodtam orvosin, de nekem ahhoz nem lenne kitartásom. Felmerült a közgáz, de azzal meg munkám nem lenne. Nagyon úgy néz ki, hogy valami mérnöki lesz.
2011. okt. 28. 17:08
 26/36 anonim ***** válasza:

én csak annyit tudok, Pestre kellene menni. Vagy max Debi.

Na, hát sok sikert mindenesetre neked!

2011. okt. 28. 20:59
 27/36 anonim ***** válasza:
Neked is!
2011. okt. 28. 22:03
 28/36 anonim ***** válasza:
Utolsóhoz : na billent már valami felé a mérleg? :) Én még mindig hezitálok.
2011. nov. 4. 01:12
 29/36 anonim ***** válasza:
Nézegettem a BME-n a mérnök infót, csak itt is azon vacillálok, hogy úgy hallottam ez a szakma is telített.
2011. nov. 4. 10:20
 30/36 anonim ***** válasza:

oké, mi nem. Nagy vonalakban elég sok mindenből limitált a piac otthon.

Személy szerint azt tuti lefixáltam magammal, hogy angolra nem megyek. Akkor mondjuk lehet ide már többet nem is illene írnom :)

Hajrá a BME-vel!

2011. nov. 4. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!