Anglisztika szak érdemes?
Én is anglisztikára készültem sokáig, fel is vettek. A gólyatáborban azt mondták nekünk a felsőbbévesek és a tanárok: NE nyelvtanulásra akarjuk használni az egyetemet.
Akkor még nem értettem, de milyen igazuk volt. Nyelvtanulásról szó sincs. Rengeteg tömény nyelvészet és szakirodalom csak angol nyelven, politikai tárgyak szintén angolul, nem segítenek, úgy vizsgázol le, ahogy akarsz. Nagyon száraz, elméleti, közel sem a nyelvtanulás a célja.
Én otthagytam, neked, a leírásod alapján azt javaslom, ne add be ide a jelentkezést. Inkább menj külföldre nyelvet tanulni.
Az hülye aki anglisztikára azért megy, hogy ott tanuljon meg angolul.
Eltévesztette a házszámot. -.-
2.: ez minden egyetemen így van. Mivel nem tolmácsnak/fordítónak jelentkezel, hanem anglisztika BÖLCSÉSZ szakra, és a bölcsészet egy olyan irányzat, ahol az adott nyelv kultúrkörének történelmét, irodalmát, filozófiáját, filológiáját, művészettörténet és egyéb "marhaságait" is meg kell tanulnod. Minden nyelvszakon így van ez. Én pl. keleti nyelveket tanulok, és nekünk 2 éven át van keleti vallások óra is mindemellé.
A lényeg, hogy ez nem csak az ELTE anglisztikán van így, hanem minden egyetem minden egyes nyelvszakján.
Kérdező: ha csak angolul akarsz tudni, menj el egy j magántanároz, esetleg dolgozz kint 1 évet, az bőven elég. Ha a többi dolog is érdekel, akkor menj anglisztikára, de munkád nem lesz vele, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!