Anglisztika szak, vélemény?
Az, hogy mennyire nehéz, egyetemtől függ...
A szak maga biztos jó, bár én hála istennek franciás voltam, szerintem tulajdonképpen érdemes volt megcsinálni, most fordító és tolmács mestert csinálok, fordító leszek. Arra jó. Nyelvtanárnak is elmehetsz, kinek mi a vágya. De ha egész egyszerűen csak egy lezüllött bölcsész akarsz lenni, akkor válassz valami olyat, ami könnyebb... Pl andragógia... :)
Emelt szintű angol érettségi kell hozzá, ez középszintű nyelvvizsgának felel meg. Ha felsőfokod is megvan, nem vérzel el, nem nehéz. Ha gondjaid vannak a nyelvtannal,
az baj, mert irodalmat is kell tanulnod, regényt, verset kell olvasnod, elemezned, stb. Ez első két félévben nem húzós, de van pl. irodalom "Restaurációtól 1890-ig", ennek a nyelvezete érthetően bonyolultabb.
Személyes izé:
...amúgy én pl. meglepődtem, hogy olasz a főszakom és angol minort szeretnék (ELTÉ-n) - eredetileg anglisztikára is jelentkeztem, csak sorrendmódosítottam, pedig azt régebb óta tanulom, jobban megy -, na tehát beültem egy elsős anglisztikás csoportba, és valakinek, angol főszakosnak a present perfecttel(!) voltak gondjai. Ez... gáz.
Egyébként, ahogy látom:
előny - az angol nyelvnek vezető pozíciója van, szaknyelvi területen szinte kizárólag ezt használják mostanság; tanár-fordító-tolmács mindig kelleni fog!
hátrány - nagyon sok anglisztikást vesznek fel, képeznek. ha nincs mellette másik nyelv, szak, bármi, eléggé féllábas a helyzet. ha nem vagy elég szorgalmas, a sokaság eltipor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!