Annyira utálom a matekot, hogy legyek túl rajta?
Már 3 éve halogatom a vizsgát és pár nap múlva megyek vizsgázni, egyszerűen már kikészít, hogy keményen fél éve tanulom, járok magántanárhoz is és egyszerűen nem tudok megoldani egy feladatsort sem. Nem is érdekel igazság szerint, csak nyűglődöm felette és marhára idegesít, ha ezzel kell foglalkoznom, pedig tudom, hogy diplomát csak így kapok.
MI a ****** csináljak?
wlfram alphahoz segítség:
2^2=kettő a négyzeten
2^x=kettő az x-ediken.
gyököt nem tudom hogy lehet vele írni, de
gyök kettő =2^(1/2)
harmadik gyök alatt kettő: 2^(1/3)
A zárójelekre figyelj, a végén kiírja a program, hogy mit írtál be.
Deriválni így tudsz, pl:
derivative of y=x^2
határártéket így:
lim n^2, as n->infinity
ugye az n->infinity azt jelenti, hogy n tart a végtelenbe.
Természetesen ezt is írhatod x->5 x tart az öthöz
nos az osztás / jel
a szorzás *
összeadás kivonás +-
abszolút értéket is tud |-ezzel (alt gr+w)
pl. |x-5|
geogebrához:
pontábrázolása:
A=(1,2)
Nagy betűvel írd. Ha kis a-t használsz, vektort fog rajzolni.
tizedes törtet így: 1.1 1.2
Azért pont kell, mert ugye pont megadásánál már van vessző, és azt nem tudja értelmezni, szóval pl.
A=(1.5,2) vagyis másfél az x, 2 az y
függvényt simán beírod úgy, mintha wolframalphába írnád:
y=3/4*x+2
érintő opció van, próbálgathatod, és még sok más egyéb.
wolfram alphába beírtam egy tetszőleges függvényt, hogy azt deriválja. A resultban van az eredmény.
itt mutat példákat egyes műveletekre, például az analysis résznél mutat példát határértékre, deriválásra, integrálásra.
Itt az integrálás példa:
Lényegében leszűrheted belőle, hogy hogy kell írni begépelni a programba.
Ja, és wolframban az "input" az az, amit beírtál. Ha nem ugyanaz van ott, mint ami a füzetedben van, valamit elrontottál. Vagyis természetesen van, hogy más formában írja ki, pl.:
x/3-adot lehet írni 1/3*x-nek is ugyebár, de ezt gondolom észreveszed.
hálám örökké üldözni fog! TÉnyleg nagyon köszönöm, ezt a matek tanárok miért nem mondják?
miért nem előbb kérdeztelek meg?! :D:D:D
hát, leendő matematikusként annyit tudok hozzáfűzni a dologhoz, hogy a matek nagyon nagy százalékban hozzáállás kérdése, szóval a legelső és legfontosabb dolog, hogy nem szabad undorodva vagy eleve félve leülni matekozni. Vannak ilyen beépített blokkoló mechanizmusok, hogy idegeskedek, hiába olvasom el a feladatot, nem tudok teljesen odakoncentrálni, nem értem, és különben is jajj. Ezeket kell kiiktatni, az meg csak úgy megy, ha eleve azzal az elszántsággal ülök le hozzá, hogy én ezt most megoldom, és minden mást letojok.
Ahogy valaki írta már korábban, rá kell hangolódni előtte, át kell kapcsolni egy olyan módra, amikor én most eldöntöttem, hogy ezzel foglalkozom, és nem érzelmileg állok hozzá, mert abból csak az lesz, hogy az ember rövid időn belül hisztibe kergeti magát, hogy mi a f*@˘°$ -ért kell neki ilyen fŁ$ß!!-got tanulnia.
Nagyon sok esetben van az, hogy ha az embernek sikerül félretennie a félelmeit és undorát, és tiszta fejjel, ráhangolódva nekiülni, akkor tök hirtelen leesik neki az egész, és rájön, hogy igaziból ez tök egyszerű, csak addig nem jutott túl ezeken a magának felépített blokkolókon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!