Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg nagyot hibáztam?

Tényleg nagyot hibáztam?

Figyelt kérdés

Egyetemi vizsgáról van szó.

Sajnos belehúztam abba a tételbe, amit nem annyira tudtam.

Gondoltam, erőmön felül megpróbálok annyit összekaparni, ami talán elég lesz egy gyenge ketteshez. S ha nem elég, akkor így is- úgy is bukás, de legalább megpróbáltam.

Megpróbáltam, az oktató csak hallgatott, mikor végeztem, csak annyit kérdezett, hogy ennyi? Mondtam, hogy gondolkozom, mert most hirtelen nem jut eszembe több.

Nem tett fel segítőkérdést, hanem mondta, hogy jó, akkor ez elégtelen.

Elfogadtam, ez van, kijöttem.

Még megvártam a többieket, és kiderült, hogy aki volt olyan t@kös, és már a húzásnál visszadobta a tételt, hogy sajnos ezt nem tudom, kérem az egyest, annak adott egy második esély, és húzhatott még egy tételt. Gyakorlatilag mindenki így ment át.

Erre én nagyon elkeseredtem, mert ezt én nem tudtam, s így én nem kaptam még egy esélyt, csak a többiek.

Mindenki biztatott, hogy menjek vissza, kérdezzem meg, hogy ad-e nekem is egy második esélyt, mert nem tudtam erről a lehetőségről.

Visszakopogtam, nagyon udvariasan elnézést kértem és megkérdeztem.

Gyakorlatilag kidobott, hogy szó sem lehet róla, én döntöttem úgy, hogy nem adom vissza a tételt, a vizsga véget ért, viszontlátásra.

Apám itthon meg síkidegre kiakadt, hogy mit műveltem, ahogy ő mondja: "nagyot hibáztam", mert mit képzelek én magamról, hogy csak úgy visszamegyek, ezt nem lett volna szabad, és hogy mostmár egy életre megjegyzett, és egy életre elvágtam magam nála.

Tényleg nagyot hibáztam?

jan. 25. 17:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

A tanár tisztességtelen szemét volt. Ez nem azt jelenti, hogy meg fog buktatni, az neki nem érdeke.

Mi az, hogy raboltad az idejét? Ez a dolga! Éppen munkaidőben volt, fizetésért. Nem a nyaralásáról jött vissza miattad.

jan. 25. 18:32
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobb egyetemeken azt se jegyzik meg, akinek kék a haja és tetoválása van.

Amúgy szemét volt a tanár, felhúzta magát a semmin és ennyi. Ezért nem fog szivatni vagy bármi ilyesmi, ha mégis lehet kérni a TO-n, hogy másik tanár vizsgáztasson.

Személyes vélemény: én is így csináltam volna ahogy te, ennyi előzetes tudással.

jan. 25. 20:51
 23/26 anonim ***** válasza:
71%
Van ilyen, tanulsz belőle. Mindenkinek vannak kellemetlen pillanatai az életben, majd ezen is túl leszel. És jön majd más, ami idegesít. Azt javaslom, hogy tanuld meg, hogy egyetemen ne reklamálj jegy miatt, ha csak nem pontok elszámolása történt. Ez rossz középiskolai beidegződés. Általában itt már a tanárokat ez nem érdekli, más értékrendjük van stb..meg ki mit néz. Neked úgy tűnt, hogy igazságtalanság, neki meg ez azt jelentette nem voltál egyenes. De úgy sem a te szavad lesz a döntő, hanem az övé, hiszen ő értékel. Engedd el, vedd fel megint a vizsgát, és teljesítsd. Ettől még nem leszel rossz ember. Máskor meg ne hagyd, hogy a környezeted olyanba kényszerítsen..általában ezeknek a rábeszélem, csináld azt, dolgoknak nem szokott jó vége lenni. Hirtelen döntések, rátukmálva..
jan. 25. 20:57
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem kényszerítette, 23-as, saját döntéséből élni kívánt azzal a lehetőséggel, amivel mindenki más. Én is azt tettem volna. Aki mer, az nyer. Pont itt nem jött be, de általánosságban álljunk ki magunkért.
jan. 25. 21:43
 25/26 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt most nagyon túlgondolod, apád pedig erre ráerősít, ő is nagyon túlgondolja. Nem ezen fog múlni a diplomád, ez fix. Tanár pár hét múlva már alig fog emlékezni erre az egészre.
jan. 26. 15:37
 26/26 anonim ***** válasza:

Egy tanár vizsgáztat? Vagy egy nagyobb intézeté a tárgy és több vizsgáztató van?

Egyébként bármelyik esetben ha meg is jegyzett, abban sincs semmi.

Valójában sokkal kevésbé érdekli a tanárokat, hogy mit is csinálunk. Maximum egy sztori leszel a következő hallgatóinak, hogy "volt egy olyan hallgató"... mondjuk nálunk jóval nagyobb baromságokat kell csinálni, hogy sztori legyen valakiből (pl egyoldalúan rámászik az oktatóra egy hallgató, vizsgán apró fülhallgató van mélyen a fülében, névgelen fenyegető email a tanárnak stb stb). Na őket megjegyzik, de csak ennyi. Nem lesz neked ebből semmi bajod, csak a javitó vizsgára készülj jól fel.

Megértem, hogy aggódsz miatta, de hidd el, ennél jóval durvább vizsgázós sztorik vannak!

(Ez az 5. vizsgaidőszakom az egyik orvosi egyetemen, úgyhogy sokmindent hallottam már)

Egyébként meg a tételvisszaadós taktika sem válik be mindig. Nálunk sok tárgynál nem is engedik. Év végképp nem hívnám tökösebbnek azt, aki visszaadja a tételt. Épp ellenkezőleg, belevágni egy döcögős tételbe, na ahhoz kell tök.

jan. 27. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!