Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Waldorf iskolákban miért...

A Waldorf iskolákban miért van ellenérzés a pszichológusokkal szemben?

Figyelt kérdés
Nem először hallom, hogy W-tanár kiborult, amikor megtudta, hogy egy gyereket pszichológushoz hordanak. Ártalmasnak tartják, de miért?

jan. 4. 00:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tapasztaltam ilyet. Az összes waldorfos kollégám örül ha szakember foglalkozik a problémás gyerekkel.
jan. 4. 06:45
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
A kérdéseben leírt állítás hamis.
jan. 4. 08:10
 3/6 A kérdező kommentje:
A kérdésben leírt állítás a saját tapasztalatom, ezt írtam is. Örülök, ha ezek szerint ez nem általános jelenség.
jan. 4. 10:39
 4/6 anonim válasza:
100%
Én is Waldorfos voltam általánosban.Nálunk semmi ilyen nem volt, engem óvodában is járattak pszihológushoz, ő ajánlotta a waldorfot. Utána a suliban sem volt semmi. Tudtuk egy-két gyerekről hogy járnak , de se tanár se a gyerekek álltal nem érte megkülönböztetés , se bántás. Illetve volt akinek az ofő ajánlotta .
jan. 4. 11:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Érdemes lehet megkérdezni azt, aki így nyilvánul meg, hogy mi az oka, mi motiválja, ő személy szerint honnan közelít ehhez a kérdéshez. Aztán, hogy ez mennyire megalapozott, vagy mennyire általános, másokra is jellemző, az egy külön történet.
jan. 13. 13:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Pl. Zalai Waldorfban azért irányítják a gyerekeket mindenféle spirituális megoldások, "terápiák" felé, mert ha kiderül egy gyerekről, hogy SNI-s, akkor gyereket veszítenek. Mert nem akarnak SNI iskola lenni.

A vidéki waldorfok, amik SNI-seket is felvesznek rövid időn belül tomboldákká válnak, mert ez a módszer elsősorban neurotipikus gyerekeknél működik, amiből meg egyre kevesebb van, viszont az államiból menekítik az SNIs gyerekeket a szülők, akik azt hiszik, hogy a waldorfban majd jobb helyük lesz (Nem! Sőt: felsőbe is alsós tanárok tanítanak, nincsenek szakszolgálattal kapcsolatban, ahol ingyen kapnának a szülők segítséget, stbstb).

Ettől függetlenül, vagy épp ezért sok papír nélküli SNI gyerek jár oda. (akik emiatt csak akkor kapnak segítséget, ha a szülőnek van erre intelligenciája, ami sajnos sokszor nincs, mert szerinte nincs baj a gyerekével, aki pl terrorizálja a többieket, "ő ilyen erős, vezető(!) egyéniség").

Szóval inkább nem akarják sem a szülők, sem a tanárok, hogy kiderüljön egy szakember előtt, hogy SNI a gyerek, mert akkor nem járhat waldorfba. Szívesen küldik helyette: művészetterápiára (spirire, nem pszichológusi végzettségűhöz), családállításra, kineziológushoz.

A másik megdöbbentő dolog, hogy már 2 külön waldorfba járó waldorfos szülőtől is hallottam, hogy a 7. osztályos öngyilkossági kísérlet életkori sajátosság az iskola szerint... na ezt nem tudom még kommentálni sem.

febr. 4. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!