Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi értelme ezeket az unalmas,...

Mi értelme ezeket az unalmas, nehéz exponenciális egyenleteket megtanulnom, ha egy szót sem értek belőlük, csak droid módjára magolom a számítás-levezetéseket, érettségi után úgyis elfelejtem őket, és soha nem fogom semmire sem használni az életben?

Figyelt kérdés
okt. 29. 08:29
A kérdező szavazást indított:
Semmi értelme nincs.
Annyi értelme van, hogy flexelhetsz vele, hogy ilyeneket is tanultál.
8 szavazat
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:

Olyanokkal ne érveljetek, hogy "fejleszti a logikus gondolkodást", mert ez nem igaz. A stresz szintet fejleszti bennem, nem tudom hány Hellt ittam meg emiatt.

A sakk az, ami VALÓBAN fejleszti a logikus gondolkodást, csak ezt nem tanítják:

"A sakkot indiai bölcsek alkották meg, hogy általa az életről tanítsanak. Segítségével olyan tudásra tehetünk szert, amelyet az életünk szinte összes területén kamatoztathatunk."

[link]

okt. 29. 08:34
 2/38 A kérdező kommentje:
Na iszok még egy Hellt, mert nagyon ideges vagyok.
okt. 29. 08:35
 3/38 anonim ***** válasza:
81%
Hát ez sakk-matt. Nem te döntöd el, hogy mi van a nemzeti alaptantervben.
okt. 29. 08:46
 4/38 A kérdező kommentje:
Kíváncsi lennék, hogy a Fidesz mi alapján döntötte el.
okt. 29. 08:48
 5/38 anonim ***** válasza:
57%
Nem a matematika tehet arról, hogy hülye vagy:D
okt. 29. 08:50
 6/38 A kérdező kommentje:

Pont ezért gáz a matematika, mert egy hülye nem képes megtanulni.

Ami igazság, ami jó, az felemeli a hülyéket, és bölccsé teszi őket.

okt. 29. 08:58
 7/38 anonim ***** válasza:
44%

Te vagy gáz.

Én el szoktam mondani, hogy nem kötelező érettségizni. Aki pedig nem hozza éves szinten a kötelező minimumot, azt könyörtelenül megbuktatom év végén.

okt. 29. 09:05
 8/38 anonim ***** válasza:
34%

Az exponenciális és a logaritmikus feladatokkal meg tudod majd oldani a pénzügyi feladatokat. Ezek kapcsolódnak a mindennapi élethez. Gondolok itt a bankbetétek hozamainak, hitelek törlesztöinek kiszámítására.

Látva a magyar emberek pénzügyi analfabétizmusára szerintem tanuld a matekot. Vagy téged is majd jól befűznek majd a bankok egy jónak tűnő személyi hitellel.

okt. 29. 10:23
 9/38 A kérdező kommentje:

"Én el szoktam mondani, hogy nem kötelező érettségizni."

De én AKAROK érettségizni.

Csak a matekot utálom.

"Aki pedig nem hozza éves szinten a kötelező minimumot, azt könyörtelenül megbuktatom év végén."

Tegyen más is így veled, az élet más területén.

okt. 29. 10:57
 10/38 anonim ***** válasza:
53%
Az érettségin olyan a matek, mint a való életben az adófizetés. Sokan nem szeretik, de megcsinálják mert kötelező. Hiába hisztizel akkor is lesz matek. Természetesen kereshetsz magadnak egy olyan országot ahol nincs matek és tárt karokkal várják az olyan IQfightereket, mint te.
okt. 29. 11:02
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!