Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi értelme ezeket az unalmas,...

Mi értelme ezeket az unalmas, nehéz exponenciális egyenleteket megtanulnom, ha egy szót sem értek belőlük, csak droid módjára magolom a számítás-levezetéseket, érettségi után úgyis elfelejtem őket, és soha nem fogom semmire sem használni az életben?

Figyelt kérdés
okt. 29. 08:29
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

"Az exponenciális és a logaritmikus feladatokkal meg tudod majd oldani a pénzügyi feladatokat"

Max azok, akiknek jó eszük van a matekhoz.

A matematika nem egy tanítható tudomány, egy gyenge képességű ember nem tudja megtanulni. Pont ezért tartom áltudománynak, mert ami nem tanítható, az nem tudomány, hanem simán tehetség kérdése.

A pénzügyhöz meg annyit, hogy arra ott vannak a pénzügyi szakemberek, akik segítenek.

okt. 29. 11:03
 12/38 A kérdező kommentje:

"Hiába hisztizel akkor is lesz matek."

Akkor majd felmentetem magam belőle, vagy kitalálok valamit.

Lehet ebből az egy tantárgyból nem teszek, így bár bizonyítványom nem lesz, de meglesz a 12 osztály + 4 tantárgyból sikeres érettségi vizsga.

Az úgy elég nekem. Úgysem tanulok tovább, sem egyetemen, sem szakmai irányba.

okt. 29. 11:07
 13/38 anonim ***** válasza:
63%

Mondj egy országot ahol nincs matematikatanítás! Most akkor mindenki hülye és csak te vagy helikopter?

Te nem szereted a matekot akkor töröljék el a tantárgyat?

okt. 29. 11:09
 14/38 A kérdező kommentje:

A matekot éri a legtöbb kritika.

Sem a történelemre sem a digitális kultúrára, de még a kémiára sem panaszkodnak annyit mint erre az ördögi tantárgyra.

Túl nő a probléma azon, hogy én nem szeretem.

Ez a tantárgy NEM tanítható, hanem születni kell rá!

Na most, hogy képzelik, hogy számon kérnek egy olyat, amit eleve nem is lehet megtanulni?

Miért nem hoznak helyette valami mást, amit bi

okt. 29. 11:12
 15/38 A kérdező kommentje:

bizonyítottan meg lehet tanulni?

Milyen érdekes, hogy a szakértők nem mernek(?) egy olyan kísérletet végezni, ahol reménytelen esetű diákokat oktatnak, különleges módszerekkel matekra.

Aztán meg lehetne nézni, hogy egy középszintű érettségin elérik-e legalább a jó (4) osztályzatot.

Miért nincs ilyen kísérlet?

Azért, mert bebizonyosodna, hogy ezt az áltudományt nem is lehet tanítani. Az egész tanítgatás csak színjáték. És akkor már nem lehetne számon kérni az érettségin.

Számon kérni csak azt lehet, amit BIZONYÍTOTTAN meg tud tanulni is kitartással egy gyenge képességű diák is.

okt. 29. 11:17
 16/38 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, nem akarlak bántani, de az exponenciális egyenletek témaköre az egyik legkönnyebb téma a matematikán belül. Ami ezután jön, a logaritmus, már egy kicsit nehezebb, de ha jól el tudod kapni a fonalat, még az is könnyedén elsajátítható. Szóval ennél jóval nehezebb témakörök is vannak, például a kombinatorika (bár érettségin eléggé alap feladatok szoktak lenni abból is).

Annyiban igazat adok neked, hogy ha az embernek nincs tehetsége hozzá, akkor sokkal nehezebben tudja elsajátítani a dolgokat, és mindenkinél van egy határ, amit már nem tud megérteni, de ez az élet más területén is így van. A matek azért problémás, mert kvázi kötelező, ellentétben például a tesivel, amiből nem kell érettségizni.

Volt egy ember itt az oldalon, aki ugyanígy problémázott az exponenciális egyenletek témakörén, neki felajánlottam, hogy online segítek rendbetenni a dolgokat ingyen, de még válaszra sem méltatott. Ezek után annak az embernek az ajvékolása teljesen hiteltelenné vált számomra. Ha neki felajánlottam, akkor felajánlom neked is.

okt. 29. 11:38
 17/38 A kérdező kommentje:

Hülyeség az egész.

Inkább utána nézek, hogy tudom felmentetni magam matekból.

okt. 29. 11:41
 18/38 anonim ***** válasza:
44%

El tudod képzelni, miképp nő egy daganat az emberi szervezetben.

Hogy miért van az, hogy sokáig kimutathatatlan méretű, és egyszer csak kilő az égbe a mérete.

Csak gondolj egy x2 függvényre.

okt. 29. 12:42
 19/38 anonim ***** válasza:
73%

"Milyen érdekes, hogy a szakértők nem mernek(?) egy olyan kísérletet végezni, ahol reménytelen esetű diákokat oktatnak, különleges módszerekkel matekra."

Milyen érdekes, hogy a kérdező nem mer(?) élni egy hasonló lehetőséggel... Helyette inkább megfutamodik, és felmentetni akarja magát.

okt. 29. 12:45
 20/38 anonim ***** válasza:
74%
Úgy tényleg semmi értelme nincs a mateknak, ha csak magolod. Próbáld meg megérteni.
okt. 29. 12:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!