Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi a havi osztálypénz?...

Mennyi a havi osztálypénz? Mire megy el? (1. Osztály)

Figyelt kérdés

Kicsit sokkolt a hír, hogy karácsonyi ajándéknak első osztályban a két tanítónak 50 ezres ajándékra gyűjtenek. Aztán születésnapra 10 ezer.

Nem tudom. Mióta szokás karácsonyra és születésnapra ajándékot venni?

Pedagógus nap, névnap, év vége rendben van.

Máshol is milliomos szülők vannak?

okt. 22. 23:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
80%
Még csak ovis a lányom, de felszólalnék, ha ilyen összegű ajándékot tervezne valaki. A szülinap magánügy. Az osztálynak semmi köze hozzá. Max egy csokor virág, és ennyi.
okt. 23. 07:23
 22/26 kürtőskalácska ***** válasza:
56%

Nálunk nem havi hanem évi pénz volt.

Abból vettünk dolgokat.

-Karácsonyra

-Húsvétra

-Nőnapra

-Ped napra

-Tavaszi/őszi kirándulás.

-Meg farsang kor vettünk csokit meg kölyökpezsgőt.

A tanárnak szülinapra nem vettünk semmit,ha valamelyik gyereknek volt szülinapja akkor ugye mindenkit körbekínált plusz a tanárt is.

okt. 23. 08:50
 23/26 anonim ***** válasza:
75%
Még nem vagyok szülő, de alig várom már ezeket, hogy a képükbe nyomhassam, hogy "NEM" :D
okt. 23. 11:01
 24/26 anonim ***** válasza:
39%

1500 Ft/hó, de ezt az osztályra is költik (osztálykirándulás, 1-2 fagyizás, osztályterem díszítés, közös használatra játékok).

Év végén szoktunk összedobni pénzt ajándékra, de az is 1-2 ezer körül volt per gyerek. Szüli és névnapra nem szoktunk venni, karácsonyra meg egyénileg aki akar visz egy doboz szaloncukrot, teaválogatást, egy üveg bort stb, nem egy nagy értékű ajándékot.

okt. 23. 12:12
 25/26 anonim ***** válasza:
39%
Havonta egy ezres, egy tanévre 10000 mindegyik osztályunkban. Ebből vesznek zsebkendőt az osztályba, mikuláscsokit, virágot pedagógusnapra és évvégi ajándékot is a tanároknak. Születésnapra-névnapra nem szokás ajándékozni.
okt. 23. 13:09
 26/26 anonim ***** válasza:
64%

Nekünk éves szinten egy 15 ezer volt az osztálypénz, akörül volt, de lehet annyi se. Ez ment kirándulásra főleg. Évközben még lehet volt 1-2 program, amire még kellett párszáz forintot vinni, de ennyi. Ez nagyon durva, én tuti nemet mondanék. A gyerek mikor fog 50 ezres ajándékot kapni a suliban? Soha. Akkor a tanárnak miért kéne? Értem én, hogy kis ajándék a tanárnak, nem is sajnálom tőlük, de ez rendesen túlzás, a gesztus a lényeg, egy kis csoki, virág, nem kell 50 ezerért vásárolni. Meg miért kell a tanárnak szülinapra ajándék? Nálunk ez sosem volt ünnepelve, de itt is max. virág, csoki. A gyerek mikor fog az iskolától valamit kapni a születésnapjára? Soha.

Nem a tanárok ellen vagyok, meg tényleg, kis virág, csoki, meg ilyennel nincs baj, de miért kéne a szülőknek nagyobb ajándékot adni a tanárnak? Mármint, a tanárnak ez a munkája, hogy tanítsa a gyereket, miért kéne ilyen nagymértékű ajándékot venni a tanárnak, a szülő saját pénzéből?

okt. 23. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!