Mi lesz az osztálypénzzel?
Középiskolás vagyok és évek óta nem fizettem osztálypénzt.
3 éve járok ebbe a suliba, jövőre érettségizem.
Soha nem voltunk túl jó anyagi helyzetben, örülök ha a szüleim a kaját és a lakhatást kitudják fizetni, egyéb dolgokat (pl.: sampon, mozi, ruha, testápoló, stb.) az ösztöndíjjamból fizetek.
Az osztálypénz havonta 2.000 Ft és az elmúlt 3 évben nem fizettem be semennyit (természetesen osztálykirándulni így nem mentem el). Lehet valami következménye ha nem fizetem be?
Egyforma csokor, esetleg egyforma nyakkendő, előtte-utána bankett, plusz a tabló.
Nálunk meg lett vétózva, aki nem fizetett osztálypénzt, nem került fel a tablóra a neve se, a ballagásra eljöhetett, de nem volt se csokra, se nyakkendője, így végül be se állt közénk, az egyik földszinti teremből hallgatta.
Hagyd, nem lesz semmi következménye. Egy gyereken nem lehet behajtani és nálad a szülőkön se. Én a szalagavatót hagytam ki, az egész ruhabérlés, táncóra stb sokba került, de nem veszítettem semmit. Az érettségi tablónál pár agresszív ősanya kiszedte belőlem a zsebpénzemet, hogy hát az osztálynak össze kell tartani, mindenki legyen ott a tablón, de őszintén, ki a f@sz nezett rá valaha arra a tablóra? Amit a falra tettek, valószínűleg kukába került, mert az iskolát megszüntették pár év múlva. A nekünk adott fotó verziót én dobtam ki egy költözésnél. Jelentéktelen dolgok.
Ne aggódj miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!