Otthagyjam megint az iskolát ebben a helyzetben vagy nem?
Egyszer már ott kellett hagynom, mert zaklattak, szívattak az osztálytársak. Tulajdonképpen nem is otthagytam, hanem elmenekültem onnan, nem mertem bemenni az iskolába.
Évek teltek el.
Most elmentem egy esti iskolába, és... Nem megy. Nem megy, mert 11. osztályos vagyok, és sem angolból, sem matematikából nincsenek meg a 9-10. osztályos alapok. Sokat felejtettem, illetve volt, amit én nem is tanultam abban. Ez meg így nagyon nehéz. Bár itt van előttem a 9-10. osztályos tananyag, de baromi nehéz bepótolni főleg úgy, hogy folyamatosan tolják elém az újat.
Angolból: a legnehezebb igeidőket kell megtanulnom, holott még a past simple-t sem tudom használni.
Matekból: exponenciális egyenletek és függvények, törtkitevős hatványok, holott egyáltalán nem tudok gyöközni. Autodidakta módon csak a hatványozásig jutottam el.
Szóval ez így szenvedés, ez nem tanulás.
Most egyébként azért vetettem fel, hogy otthagyom, mert annyira reménykedtem benne, hogy legalább egy 2-est írok angolból, erre 1-es lett.
Jelenleg így állok: 4,1,1
Az a 4-es csak szerencse volt...
És mit tudnék csinálni? Ki tudnék menni rokonomhoz egy dúsgazdag országba dolgozni (tehát nem német, meg ausztria, ahová a magyarok járnak, annál jobb hely). Ott valahogy megtanulnám a nyelvet, rokon elhelyezne, és önteném a pénzt.
Ugyanakkor sajnálom, hogy le kell mondanom az érettségiről...
Rengeteg hasonló kérdése van, amikben sajnáltatja magát, hogy felmentést akar intézni matekból. Ennyi idő alatt, ahány hasonló kérdést kiírtál már kérdező, rég utána mehettél volna a problémáidnak, ha így, ha úgy.
Üdv, egy estin 4,2-es átlaggal érettségizett, valódi diszkalkuliás nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!