Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Eljutottam arra a szintre,...

Eljutottam arra a szintre, hogy az iskola csak arról szól, hogy megszerezzem a papírt, azt örüljek neki, de a valódi tudást, majd az iskolán kívül fogom megszerezni. Nem szomorú ez a magyar oktatási rendszerre nézve?

Figyelt kérdés
Az iskola nem tanít meg angolul, majd nekem kell magam felfogni, és kinenni angol nyelvterületre, ahol tényleg el tudom sajátítani ezt a nyelvet.
okt. 11. 10:20
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

"angolul én sem iskolában tanultam meg"

Hát ez a baj!

Az iskola manapság már csak arról szól, hogy papírt szerezz.

Egyébként sokszor nem is kell tanulni hozzá, ha a tanárok nyomnak előre. 😅

Az iskolai tananyag egy része haszontalan, a másik része értékes, de arra nem jut elég idő, az emlélyítésre, a begyakorlásra.

Ezek után valószínűleg nem megyek egyetemre. Minek, a papírért?

Inkább csinálok egy vállalkozást, mint nagyapám, és ugyanúgy tele leszek pénzzel, mint ő, akinek 3 kocsija is volt

(Nagyapa már meghalt, ezért beszélek múlt időben)

okt. 11. 13:24
 12/35 A kérdező kommentje:

Na mindegy, köszi, hogy meghallgattátok a panaszkodásom.

Megyek, hozzálátok a leckéhez.

Szép napot.

okt. 11. 13:27
 13/35 A kérdező kommentje:

Bár!

A kérdést nem zártam le.

Akinek van hozzáfűznivalója, pl. hogy miként jutott ide az oktatási rendszer, mit lehetne tenni, milyen jó tanulási stratégia van stb.

Azt szívesen elolvasom. 😃

okt. 11. 13:29
 14/35 anonim ***** válasza:
18%

A sulis anyagot az átlaghoz igazítják. Különbséget csak 11. től áll módodban tenni a tantárgyak közt, a fakttal.

Ezért nemcsak a suli sara a dolog, hanem a nagy közösködésben, a más érdeklődésű osztálytársak gyakorlatilag visszahúznak.

Szerintem már kilencediktől több választási lehetőséget kellene adni. Akár azt is, hogy a mostani kötelezőkből egy érettségi tárgyat kiejthess, ha más területek érdekelnek igazán.

okt. 11. 14:21
 15/35 anonim ***** válasza:
40%

"Hát ez a baj!"

. Nem: az a baj, hogy végig sem olvastad.

Képtelenség lett volna ott megtanulni mindent, mert akkor kb. csak angolórákat lehetett volna tartani. Nem tudom, mitől olyan nehéz ezt felfogni.

Te akarsz vállalkozni, aki azt várjak kb., hogy mindent elétegyenek, majdhogynem helyetted tanulják meg?

Mit fogsz Te vállalkozni, mihez értesz?

okt. 11. 14:45
 16/35 A kérdező kommentje:

Az érettségi vizsgán úgy tűnik, hogy az összes igeidőt számon kérik, ami egy baromság.

A diákok feltehetően kb. 90%-a nem mélyíti el a 12 igeidőt, ha 5-6-ot tudnak rendesen használni, az már jó.

Ha már nem tudják megtanítani rendesen, akkor ne is kérjék számon.

Érettségiztessenek 6 igeidőből, akkor legalább a diákok úgy mennek ki a suliból, hogy legalább az angol nyelvtan felét tudják. Így meg kapkodhatnak össze-vissza, azt sem tudják mi fán terem.

Mint említettem, volt olyan érettségiző, akinek odaadtam a könyvemet, és el sem tudta olvasni!

És ez most egyetemre jár.

okt. 11. 14:55
 17/35 anonim ***** válasza:
71%

"Az érettségi vizsgán úgy tűnik, hogy az összes igeidőt számon kérik, ami egy baromság"

. Ez kapásból nem igaz, nem is úgy működik az érettségi, hogy konkrétan nyelvtant kérnek számon. Elképzelni nem tudom, honnan szedted ezt.

És attól, hogy valaki nem tud megtanulni jól egy nyelvet, még mehet egyetemre.

Ha már számon kéred egy rendszeresen a beszűkült hozzáállást, akkor ne ilyen beszűkült nézőpontból értékeld.

okt. 11. 15:14
 18/35 A kérdező kommentje:

Az még a te idődben volt, azóta változott a helyzet.

A tananyag összeállítás alapján a full angol nyelvtant kérik számon. Ha ez nem így lenne, akkor esztelenség lenne megtanítani a legritkábban használt igeidőket.

Lehet nem kell felmondani a nyelvtani szabályokat, de olyan feladatokat adnak majd, amely full angol nyelvtant átfogja.

okt. 11. 15:41
 19/35 anonim ***** válasza:
77%

Én az iskolai nyelvórákon tanultam meg angolul és japánul. Mindkét nyelvből 90+ %-os emelt érettségit csináltam. Matekfaktos voltam. Jelenleg a Corvinusra járok.

Én jó suliba jártam és nagyrészt jó tanáraim voltak.

Te nem tanultál meg angolul a suliban és a matekhoz is hülye vagy. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy csak és kizárólag az oktatási rendszer a hibás.

okt. 11. 15:57
 20/35 A kérdező kommentje:

Én meg veled ellentétben magamtól tanultam japánul teljesen autodidakta módon, úgy, hogy a barátnőmnek a randin még egy kis japán órát is tudtam, és flexeltem vele.

Na, erre varrjál gombot.

Ha a matekhoz hülye vagyok, akkor mennyire hülyék azok, akik ezt nem vették észre, és nem mentenek fel alóla?

Érdekes módon én mindig kiszúrom, ha valaki ostoba, buta, tehetségtelen lúzer, tróger valamiben, és azt mondom" "tesó, inább ne csináld!"

okt. 11. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!