Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták, hogyan sikerül...

Egyetemisták, hogyan sikerül rávenni magatokat napi akár 3-4 óra tanulásra, mi a motiváció?

Figyelt kérdés
aug. 15. 11:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%
Úgy, hogy azt tanulom, ami érdekel, amivel foglalkozni szeretnék később.
aug. 15. 16:01
 12/14 anonim ***** válasza:
23%
Nem hazudik, akinek elég napi 1 óra, csak jó esze van. Tanulni tudni kell!
aug. 15. 16:29
 13/14 anonim ***** válasza:
91%
Nagy úr a muszáj...
aug. 16. 08:31
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a sok önfényező magasztos válasz után leírom én hogy vettem rá magamat hogy tanuljak.: Nem akartam bukni, mert az negatív következményekkel jár. És amúgy is rossz érzés.

Lehet itt a hivatástudatról pampogni és másokban rossz érzést kelteni mikor kimerülten nem érzik már. De az igazság hogy 99%-unk volt olyan szr helyzetben egyetem alatt hogy mindent érzett csak a hivatástudatot nem, és a háta közepére se kívánta már az egészet. Ha valaki elvégzett egy egyetemet ilyen időszakok nélkül akkor vagy büfészakra járt vagy kiemelkedően tehetséges. Átlag emberként lesznek pillanatok amikor megkérdőjelezed hogy kell-e neked ez az egész. Hiába gondolsz bele hogy szívesen csinálnád hosszú távon, az adott pillanatban szívesebben pihennél pár napot és folytatnád egy kis pihi után. Viszont erre nincs lehetőséged. Két heti napi 4 óra alvás után amikor egy olyan vizsga miatt tanulsz, aminek jövőjét az szakmádban pont nem látod, csak túl kell rajta lenni, nem fog jönni a nagy hivatástudat. A megszokás, idegesség, egészséges félelem és a muszáj marad mint motiváció.

Ahogy fentebb írták, előre készülés segít. Viszont azzal is okosnak kell lenni. Nem hanyagolhatod az október végi ZH-t októberben hogy te előre készülj a decemberi vizsgára. Nincs mindenre jó bölcsesség. Vannak jó taktikák, de menet közben kell okosnak lenned, mérlegelned és jó döntést hozni.

aug. 22. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!