Egyetemisták, akik sokat tanulnak, mi motivál titeket? Hogyan veszitek rá magatokat?
Ti hogyan tanultok? Amikor semmi kedvetek/motivációtok nincs a tanuláshoz, hogyan veszitek ra magatokat?
Csak nekem okoz ez nehézséget?
Igazából rengeteg időm lenne hogy tanuljak, viszont állandóan azon kapom magam, hogy eltelt egy újabb nap/hét és semmit sem haladtam!
Mindig van valami ,.kifogásom,, miért nem tudok tanulni.
Érdekelne, hogy nektek higy telik egy napotok.
Mennyit tanultok? Milyen időbeosztással?
Van m valami bevált módszeretek?
Imádom a szakomat. Úgy jöttem ide, hogy nem tudom pontosan milyen irányba szeretnék tovább menni, de abban teljesen biztos vagyok, hogy ezt akarom tanulni. Nagyon szeretek mindent. A tanárokat, az órákat, a tananyagot, a többieket, mindent.
Motiválnak a szaktársaim (az okosabbakkal kerültem jobb viszonyba). A tanáraim segítőkészek és korrektek.
A szákom egyáltalán nem magolós. Ez sokat segít.
Nem tanulok rendszeresen, de amikor tanulok, akkor 2-7 nap alatt az egész félévet bepótolom. (Ezek a napok nagyon tömények is)
Motivál az, hogy már mennyi mindent megtanultam, és akkor már csak annyi van. Ha ezt megcsinálom, holnap csak ennyit kell stb. Büszke vagyok a produktív napjaimra.
Nekem nincs napi időbeosztásom, nekem előre hetekkel is akár vannak kijelölve tanulós napok. Ezek általában teljes napok (főleg vizsgaidőszakban). Előre tudom, hogy melyik nap melyik tárgyból meddig akarok eljutni. És igyekszem a tervet sokszorosan túllépni. Nem szervezek programot tanulós napra.
Igazából a "nincs kedvem tanulni" csak nem tanulós napon megengedhető. Illetve ha valami nagy ZH vagy vizsga napja van. Előtte vizsgarituálé vagy valami, de sosem tanulás, utána pedig előfordulhat, hogy kipihenem és aznap offolom a tanulást.
Hogyan veszem rá magam? Nos igazából elég odaülni. Az elkezdése a nehéz. Arra az a módszer, hogy előről megyek végig az anyagon, mindent megtanulok, így nem kell azzal időt tölteni, hogy kiválasszam, hogy mit kell megtanulnom. Ha elkezdtem, akkor már jó, mert alapvetően szeretem azt, amit tanulok. Érdekel, gondolkodom rajta szabadidőmben stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!