Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosi egyetemen csúszás, már...

Orvosi egyetemen csúszás, már rögtön az elején. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Orvosi egyetemen taposom az első évemet, de sajnos a 2. szemeszter nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem.

Nagyon jól sikerültek az évközi számonkéréseim, de a vizsgaidőszakban lebetegedtem, ami miatt 2 hétig nem tudtam vizsgázni, lázasan feküdtem otthon. A betegség után teljesítettem 3 tárgyat, így 3 vizsgám megmaradt a szemeszterből és valószínűleg ez így is marad, mert családi okok közbeszóltak, ami miatt sürgősen haza kell utaznom és mentálisan is eléggé kikészít a helyzet. Augusztusban lesz 3 napunk még vizsgázni, de nem egyszerű 3 vizsgát megcsinálni ennyi nap alatt.

Nyilvánvaló, hogy erősen benne van a pakliban a csúszás. Mivel előtte jártam másik egyetemre is és azt sikeresen elvégeztem, nagyon nehezen dolgozom fel, hogy így sikerült egy a vizsgaidőszak a családi okok és a betegség miatt. Van már rutinom és kiismertem magamat, tudom, hogy szorgalmas és lelkiismeretes vagyok. A fentebb említett három vizsgából csak egyet próbáltam meg, de éppen akkor voltam lázas, tehát nem arról van szó, hogy vért izzadva sem tudtam átmenni rajtuk.

Esetleg valakivel történt már hasonló? Milyen tanácsokkal látnátok el? A passzív félévemet önismeretre és munkára fordítom majd, amennyiben szükség van rá.

Eléggé el vagyok keseredve, minden jó szónak örülök.

jún. 15. 17:22
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

#20 nagyon tudlak sajnálni, hogy ennyire rosszindulatú ember vagy, gondolom ugyanaz vagy, aki már írt ide párat.

Tanulni is volt időm, de mentálisan nem vagyok a legjobban és igen, írtam már ki kérdést hasonló témában, csak az másra vonatkozott.

Ha érdemben nem tudsz hozzátenni akkor görgess tovább és éld ki magad máshol. Köszi.

jún. 16. 13:41
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem annó az anat és a kémia szigó maradt augusztusra, meg tudtam őket csinálni. A nyár egy részét ráfordítottam. Még voltak belőle gondok az első héten, mert kiderült, hogy nem számoltak vele, hogy ezek sikerülnek, és már bejelentkeztek a helyemre a csoportomban.

Utána már nem kerültem többé olyan helyzetbe, és befejeztem az egyetemet csúszás nélkül. Van, hogy összejönnek a dolgok.

jún. 22. 16:18
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
De jo, hogy nalatok egyaltalan van augusztusi vizsga... nem minden orvosin van. :(
jún. 22. 17:54
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a kommenteket és a bátorítást, minden erőmet összeszedve megcsináltam egy szigorlatot a héten, úgyhogy augusztusra kettő maradt!
jún. 28. 17:15
 25/27 anonim válasza:
100%

Gratulálok!

Most szusszanj egyet. Én anat szigó miatt csúsztam egy évet. Nem a világ vége és idén végeztem.:)

jún. 30. 11:14
 26/27 A kérdező kommentje:
Köszi! Hatalmas gratula a diplomádhoz és örömteli munkavégzést kívánok neked az elkövetkezendő évekre! :)
jún. 30. 17:12
 27/27 anonim ***** válasza:

En a farmak miatt csúsztam anno, bár erasmus is kozbeszolt, nem tudtam elfogadtatni rengeteg tárgyat, így vizsgázni se mehettem belőlük, a legtöbbje nem épült semmire viszont a farmak ugye igen, de nem bántam meg. Akkor kezdtem el újra dolgozni suli mellett, aztán rá 1 évre elsőre negyes lett belőle a szigorlatom.

Az augusztusi vizsgakkal nincs tapasztalatom de már júniusban is borzalmas tanulni nemhogy egész nyáron, kitartást neked!

jún. 30. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!