Orvosi egyetemen csúszás, már rögtön az elején. Hogyan tovább?
Orvosi egyetemen taposom az első évemet, de sajnos a 2. szemeszter nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem.
Nagyon jól sikerültek az évközi számonkéréseim, de a vizsgaidőszakban lebetegedtem, ami miatt 2 hétig nem tudtam vizsgázni, lázasan feküdtem otthon. A betegség után teljesítettem 3 tárgyat, így 3 vizsgám megmaradt a szemeszterből és valószínűleg ez így is marad, mert családi okok közbeszóltak, ami miatt sürgősen haza kell utaznom és mentálisan is eléggé kikészít a helyzet. Augusztusban lesz 3 napunk még vizsgázni, de nem egyszerű 3 vizsgát megcsinálni ennyi nap alatt.
Nyilvánvaló, hogy erősen benne van a pakliban a csúszás. Mivel előtte jártam másik egyetemre is és azt sikeresen elvégeztem, nagyon nehezen dolgozom fel, hogy így sikerült egy a vizsgaidőszak a családi okok és a betegség miatt. Van már rutinom és kiismertem magamat, tudom, hogy szorgalmas és lelkiismeretes vagyok. A fentebb említett három vizsgából csak egyet próbáltam meg, de éppen akkor voltam lázas, tehát nem arról van szó, hogy vért izzadva sem tudtam átmenni rajtuk.
Esetleg valakivel történt már hasonló? Milyen tanácsokkal látnátok el? A passzív félévemet önismeretre és munkára fordítom majd, amennyiben szükség van rá.
Eléggé el vagyok keseredve, minden jó szónak örülök.
A családi probléma régebben történt, de most kell hazautaznom. Ne haragudj, de iszonyatosan tapintatlan vagy, főleg ezzel, hogy erre fogom a dolgokat…
Kívánom, hogy soha ne történjen veled semmi olyan az életben, ami miatt nem tudsz majd enni, aludni, tanulni, dolgozni x ideig.
A probléma fennállt régebben, de ezen a héten ért el egy olyan szintet, amikor már visszafordíthatatlan és nem tudok tovább itt maradni és vizsgázni.
A kérdésem egyébként nem a családi problémám és a mentális állapotom feltárására irányult, hanem olyan emberek tanácsára voltam kíváncsi, akik valamilyen okból kifolyólag évet kellett, hogy ismételjenek. Van, aki azért ismétel évet, mert mindenből megbukott, és? Csupán azért fejtettem ki, hogy van, amiből el sem mentem vizsgázni, hogy tudassam, hogy nem vért pisilve nem jött össze ez a félév.
Nyugodtan rúgj még belém, ha kedved tartja meg mondj el mindennek, hogy így alakult ez az időszak számomra.
Aki hasznos kommentet tudott írni, annak köszönöm szépen!
nálunk kb minden csúszó, az osztatlan képzéseknek egy csúnya sajátossága :
Semmi köze ahhoz, hogy osztatlan. Ba-n is bőven van képzés, ahol sok az egymásra épülés.
Legtöbb BA-n nincs keresztfélév, ugyanúgy meg lehet egy évet csúszni.
Én megpróbálnám mindenképpen az augusztusi vizsgákat, van még egy hónap tanulni, 3-ból 1-en már voltál is vizsgázni ha jól értettem, itt nem is nulláról kell kezdeni a felkészülést. Aztán ha nem sikerül akkor gondolnám át, hogy van-e értelme ősszel aktívon lenni és amit lehet tárgyakat megcsinálni, vagy az passzíválni és tavasszal folytatni.
Főleg ha a családi ügy olyan ami még nem lezárt, augusztusra jobban tudod hogy milyen állapotban leszel, tudod-e egyáltalán folytatni vagy kell az a kihagyás még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!