Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A matematika érettségi a...

A matematika érettségi a tömegpszichózis miatt lett "mumus"?

Figyelt kérdés
Középszintű matekon szerintem baromi könnyű átmenni. Csak a diákok félnek tőle, ezért megy nehezebben. Vélemény?

máj. 7. 09:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
51%
Én nem hallottam még arról, hogy "mumus" lenne.
máj. 7. 09:49
 2/18 anonim ***** válasza:
35%

Magadból indulsz ki. Neked könnyű, másnak meg nehéz.

Valamikor "lesodródott" az anyagról, egyik percben még a 2+2-t kérdezték, aztán hipp-hopp azzal szembesült, hogy á-alapú-logaritmus-bé-jelenti-azt-a-számot-amire-át-emelve-bét-kapunk, aminek meg kb. semmi értelme, és kb. ugyanannyiszor fogja használni, mint ahányszor függvény alatti területet fog számolni, vagy másodfokú egyenleteket fog megoldani a LIDL-kasszára várva.

Sok haszna nincs egy idő után. Élményt sem ad (viszonylag kevesen élnek át libabőrös meghatottságot, amikor sikerül kiszámolni egy csonka gúla felszínét), se érteni, se szeretni nem lehet.

máj. 7. 09:55
 3/18 anonim ***** válasza:
57%
2: és Pefőti verseit mi a jó k. életre használod a mindennapokban??? Sokkal több hasznát vettem eddig a matematikának, mint bármilyen humán szarnak.
máj. 7. 10:14
 4/18 anonim ***** válasza:
46%

#3 Petőfi versei szépek. A János vitézt jó felolvasni a gyerekednek, unokádnak. A Nemzeti dal mindenkiben megmozgat valamit. A "véget vetnek a zenének, hazamennek a legények" szépen megmutatja, hogy kinek meddig terjed a szabadsága.

Az meg, hogy neked a magyartanárod nem mutatta meg a "Foglalod a kur.anyádat/De nem ám a mi hazánkat!..." sorokat, az nem Petőfi költészetét, hanem a magyartanárodat, meg a nemzeti alaptantervet minősíti .

[link]

máj. 7. 10:36
 5/18 anonim ***** válasza:
79%

#2/#3: az oktatás még mindig nem csupán arról szól, hogy betanítják neked azokat a készségeket, amiket a mindennapokban használsz majd.

Versek elemzése megtanít árnyaltabb stílus, gondolatok értelmezésére, vagy hogy azokkal kifejezd magad.

A matematika megtanít arra, hogy absztrakt modelleket alkalmazz hétköznapi problémák megoldására.

Bármelyik létjogosultságát lehet tagadni, de szerintem nem lesz teljes ember, aki bármelyiket elveti.

máj. 7. 10:41
 6/18 anonim ***** válasza:
29%
Na ide figyelj irodalmas csaj! Nem! A matek jobb
máj. 7. 11:59
 7/18 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, középszintű matekot nehéz 80% felé írni, és nem azért mert olyan nagyon nehéz, hanem 180 perc van 18(17) feladatra...

Én 70%ot írtam közben PTSDm van... Fizika jobb főleg emelten az nekem 91% lett.

máj. 7. 12:00
 8/18 anonim ***** válasza:
Átmenni igen, könnyű, csak az a kérdés, hogy hányasra. Ha kettest akarsz, akkor könnyű dolgod van, de ha négyes, vagy ötös kell neked, akkor azért már nehezebb....
máj. 7. 13:36
 9/18 anonim ***** válasza:
37%
Mindig is hányingerem volt a versektől. Nem értem, miért kell mások gondolatát ráerőltetni az emberekre... ha nem azt írtad a dogába, amit a tanár vagy a költő gondol, akkor karó. A martematika korrekt, a helyes végeredmény nem embertől függő.
máj. 7. 18:50
 10/18 anonim ***** válasza:
45%

"ha nem azt írtad a dogába, amit a tanár vagy a költő gondol, akkor karó"

. Ez nem a versek hibája...

máj. 7. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!