A matematika érettségi a tömegpszichózis miatt lett "mumus"?
Magadból indulsz ki. Neked könnyű, másnak meg nehéz.
Valamikor "lesodródott" az anyagról, egyik percben még a 2+2-t kérdezték, aztán hipp-hopp azzal szembesült, hogy á-alapú-logaritmus-bé-jelenti-azt-a-számot-amire-át-emelve-bét-kapunk, aminek meg kb. semmi értelme, és kb. ugyanannyiszor fogja használni, mint ahányszor függvény alatti területet fog számolni, vagy másodfokú egyenleteket fog megoldani a LIDL-kasszára várva.
Sok haszna nincs egy idő után. Élményt sem ad (viszonylag kevesen élnek át libabőrös meghatottságot, amikor sikerül kiszámolni egy csonka gúla felszínét), se érteni, se szeretni nem lehet.
#3 Petőfi versei szépek. A János vitézt jó felolvasni a gyerekednek, unokádnak. A Nemzeti dal mindenkiben megmozgat valamit. A "véget vetnek a zenének, hazamennek a legények" szépen megmutatja, hogy kinek meddig terjed a szabadsága.
Az meg, hogy neked a magyartanárod nem mutatta meg a "Foglalod a kur.anyádat/De nem ám a mi hazánkat!..." sorokat, az nem Petőfi költészetét, hanem a magyartanárodat, meg a nemzeti alaptantervet minősíti .
#2/#3: az oktatás még mindig nem csupán arról szól, hogy betanítják neked azokat a készségeket, amiket a mindennapokban használsz majd.
Versek elemzése megtanít árnyaltabb stílus, gondolatok értelmezésére, vagy hogy azokkal kifejezd magad.
A matematika megtanít arra, hogy absztrakt modelleket alkalmazz hétköznapi problémák megoldására.
Bármelyik létjogosultságát lehet tagadni, de szerintem nem lesz teljes ember, aki bármelyiket elveti.
Kérdező, középszintű matekot nehéz 80% felé írni, és nem azért mert olyan nagyon nehéz, hanem 180 perc van 18(17) feladatra...
Én 70%ot írtam közben PTSDm van... Fizika jobb főleg emelten az nekem 91% lett.
"ha nem azt írtad a dogába, amit a tanár vagy a költő gondol, akkor karó"
. Ez nem a versek hibája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!