Munka után egyetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kezdeném egy kis háttér infóval:

Adott az a szituáció, hogy pár hónapja friss pályakezdőként elkezdtem dolgozni, viszont már ezelőtt is tudtam hogy nem igazán nekem való ez a szakma amit tanultam, (az hogy mit, szerintem a kérdés szempontjából lényegtelen) és hogy nem ebben a szakmában akarok magamnak karriert épiteni. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy felsőoktatási intézményben szeretnék egy valóban nekem való szakot tanulni.

Szóval arra irányulna a kérdésem, hogy megoldható-e az, hogyha esetlegesen felvesznek egyetemre akkor megtudom-e kezdeni nappali tagozatos diákként a tanulmányaimat?

És ha igen, akkor van-e ennek bármiféle előmenetele? (Értem ezalatt azt, hogy nem csak az kell, hogy miután felvesznek, akkor csak simán beadom a felmondásom aztán ennyi)

Előre is köszönöm válaszaitokat!:)

2023. nov. 2. 09:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Bármikor el tudsz kezdeni nappali tagozaton tanulni, akár 60 évesen is.

Ha nem tudod megoldani a munkát mellette, akkor nyilván add be a felmondásodat. Nyilván nézd meg, mi szerepel a szerződésedben, hány nap a felmondási idő. A ponthatárokat jellemzően július végén hirdetik ki, az egyetem pedig szeptemberben kezdődik. Ha 30 nap, akkor nincs gond.

2023. nov. 2. 10:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Most akartam írni egy litániát, hogy ezt gondold át…de sajnos véletlen kiléptem…

Így csak annyit írok, hogy bármi történhet és gondolj arra, ha átkerülsz fizetősre tudod e finanszírozni…+ ha x évet tanulsz fogod e tudni a megélhetésesed is finanszírozni, ha nem dolgozol mellette…

2023. nov. 2. 10:15
 3/4 anonim ***** válasza:
96%
Normál munka mellett a Nappali felejtős, Esti/Levelező jöhet szóba csak. (ezekkel is biztos lesz probléma, hogy X napon kell menned szabira/előbb elmenned a munkahelyről)
2023. nov. 2. 10:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Figyelj oda a vesszők kitételére, és a "megtudom-e kezdeni " három szóba írandó, meg tudom-e kezdeni, mert nem a megtudom tartozik össze, hanem a megkezdeni, a tudom csak közbe van ékelve. Jó tanulást!
2023. nov. 14. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!