Munka után egyetem?
Sziasztok!
Kezdeném egy kis háttér infóval:
Adott az a szituáció, hogy pár hónapja friss pályakezdőként elkezdtem dolgozni, viszont már ezelőtt is tudtam hogy nem igazán nekem való ez a szakma amit tanultam, (az hogy mit, szerintem a kérdés szempontjából lényegtelen) és hogy nem ebben a szakmában akarok magamnak karriert épiteni. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy felsőoktatási intézményben szeretnék egy valóban nekem való szakot tanulni.
Szóval arra irányulna a kérdésem, hogy megoldható-e az, hogyha esetlegesen felvesznek egyetemre akkor megtudom-e kezdeni nappali tagozatos diákként a tanulmányaimat?
És ha igen, akkor van-e ennek bármiféle előmenetele? (Értem ezalatt azt, hogy nem csak az kell, hogy miután felvesznek, akkor csak simán beadom a felmondásom aztán ennyi)
Előre is köszönöm válaszaitokat!:)
Bármikor el tudsz kezdeni nappali tagozaton tanulni, akár 60 évesen is.
Ha nem tudod megoldani a munkát mellette, akkor nyilván add be a felmondásodat. Nyilván nézd meg, mi szerepel a szerződésedben, hány nap a felmondási idő. A ponthatárokat jellemzően július végén hirdetik ki, az egyetem pedig szeptemberben kezdődik. Ha 30 nap, akkor nincs gond.
Most akartam írni egy litániát, hogy ezt gondold át…de sajnos véletlen kiléptem…
Így csak annyit írok, hogy bármi történhet és gondolj arra, ha átkerülsz fizetősre tudod e finanszírozni…+ ha x évet tanulsz fogod e tudni a megélhetésesed is finanszírozni, ha nem dolgozol mellette…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!