Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanulnátok még tovább vagy...

Tanulnátok még tovább vagy elhelyezkednétek és dolgoznátok?

Figyelt kérdés
22L vagyok és a szakmai gyakorlatomat töltöm le éppen és felmerült bennem a kérdés hogyan tovább. Az egyetemen az alapképzést most fejezem be decemberben és egyik lehetőség az az hogy utána mesterképzésen még tanulok 2 évet. Viszont úgy néztem a mintatantervet hogy nagyon sok óra lesz, pedig mellette szívesen dolgoztam volna, de félek, hogy tanulás mellett nem lenne rá annyira idő, vagy hogy a munkavégzés mellett nem lenne idő elvégezni normálisan. A mesterképzést egyébként az egyetemen reklámozták nagyon, hogy az még ad szakirányú tapasztalatot és fizetésügyileg, elhelyzkedésileg is szokott kedvezni. Viszont másik lehetőség, hogy amennyiben munkát ajánlanak, és decemberben lezárul az alapképzés, elkezdek rendesen teljes munkaidőben dolgozni a szakmai gyakorlat helyét adó cégnél. Ez amiatt vonz, mert akkor már lassan a saját lábamon tudnék állni. Ti mit tennétek a helyemben?

2023. okt. 6. 19:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben voltam nyáron (szintén 22L)

Én végül mentem mesterre, de nem itthon. Végignéztem az EU összes egyetemét, amin van a kinézett mesterszak és megnéztem a mintatanterveket, majd ez alapján választottam intézményt. Aztán úgy döntöttem, hogy az első évben nem keresek komolyan munkát (még dolgozgatok egyébként), kaptam ösztöndíjat, spóroltam addig. Illetve második évben teljes állásban tervezek dolgozni (ekkor csak a diplomamunka lesz hátra). Úgy voltam vele, hogy végülis elélek plusz fizetés nélkül ennyi ideig, utána meg úgyis nagyon jól fogok keresni, nem ezen fog múlni.

Viszont tavaly nagyon komolyan fontolgattam, hogy hagyjam az egész mestert. Nincs rá szükségem, de végülis nekem ez belefér illetve érdekel is.

2023. okt. 6. 20:20
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szakot nem írtál, pedig az is fontos.

Nézegesd meg Hollandiában a mesterszakokat, vannak egy évesek, menj ki egy évre egy menő holland egyetemre.

Itthon pedig -- szaktól is függ, de a munka melletti levelező bőven jó, csak tényleg jól gondold át, hogy mit tanulsz.

2023. okt. 6. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!