Kedves jelenlegi jogászok illetve joghallgatók ti hogy tanultátok meg a római jogot?
#15. Figyi, ha nem tudsz semmit a témáról, akkor talán ne azt próbáld már kioktatni, aki ebben a közegben mozog! 2021-ben kezdtem az ELTE jogot, nagyjából 700 társammal együtt, akikből jó, ha a fele ott van még velem harmadéven.
Itt vannak az akkori ponthatárok:
Nappali költségre 370, levelező költségre meg 282, ami kb. az általam említett minimumponthatár, de mellesleg a 370 se valami nagy kihívás, elvégre nem fizikából, meg biológiából kell érettségizni. Az államin noha magas a ponthatár, de oda az összes jelentkezőnek kb. 10%-a kerülhet be. Ehhez képest az orvosin előfordul, hogy 440 az állami ponthatár, de még annál is magasabb esetleg az önköltséges. Ez a nem mindegy, és erről beszélek fentebb, hogy ez nyilván a lemorzsolódók arányára is hat. Ha ezt nem látod át, akkor légyszi ne okoskodj!
#15. "Idén ráadásul"
Ja és légyszi ne beszélj úgy egyetlen év alapján, mintha az lenne a tendencia, mert csak hazudsz vele egy jó nagyot. A hosszú évekre visszamenőleges tendencia az, amit én fentebb írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!