Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kedves jelenlegi jogászok...

Kedves jelenlegi jogászok illetve joghallgatók ti hogy tanultátok meg a római jogot?

Figyelt kérdés
A gond az hogy azt hiszem hogy túl nagy az anyag hogy ennyi időt töltsek el egy egy rész elolvasásával nagyon lassan haladok nem tudom tartani a tervet . Auditív módon tanulok gyorsabb tempóban kellene haladjak de egyenlőre meg nem jöttem rá hogy sikerulhetne . Minden egyes választ nagyon szépen Köszönök

2023. szept. 14. 11:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Van még medikus jogász ellentét?
2023. szept. 20. 15:27
 12/20 anonim ***** válasza:
3%
9-es (Istenem, ez a név...): arra nem gondoltál, hogy az orvosira elhivatottabb emberek mennek?
2023. szept. 21. 15:59
 13/20 A kérdező kommentje:
Én nem tudtam róla . A családomban szép számmal akad mindkettő köztünk aztán soha nem volt ilyen szempontból ellentét
2023. szept. 22. 20:17
 14/20 anonim ***** válasza:
51%
#12. Joghallgató vagyok és én is megvédeném kicsit az orvosisokat. A vak is látja ugyanis, hogy oda már bekerülni sem tud egy csomó olyan hallgató, aki a jogra viszont igen, majd két-három év szenvedés után végül otthagyja. Persze, hogy kisebb a lemorzsolódás az orvosin, ha mindenkinek két emelttel kell 400 pont felett elérni, az önköltséges jogászra meg felveszik az embert a minimumponthatár közelében is...de egyébként nem csak erről van szó, nekem relatíve elég sok szabadon elkölthető időm van egy-egy tényleg nehéz vizsga dacára is az ELTE jog mellett, az orvosisok meg TÉNYLEG nagyon sokat tanulnak szinte egész szorgalmi időszakban is. A jogon meg lehet csinálni simán azt is, hogy a komplett szorgalmi időszakban lustálkodik az ember (megírja a ZH-kat és leadja a beadandókat persze, de ezek azért olyan túl sok energiát nem vesznek ki, a többség szerintem előző este kezd el készülni a félévközi dolgozatokra).
2023. okt. 20. 16:17
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom téged milyen minimum pont határral vettek fel de idén az utolsó akit felvettek 77% -ot kellett hogy elerjen az érettségin . Idén ráadásul nem volt minimum ponthatár sem . Nem értem miért fűzöl megjegyzést 0 eloismerettel..
2023. okt. 26. 14:05
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

#15. Figyi, ha nem tudsz semmit a témáról, akkor talán ne azt próbáld már kioktatni, aki ebben a közegben mozog! 2021-ben kezdtem az ELTE jogot, nagyjából 700 társammal együtt, akikből jó, ha a fele ott van még velem harmadéven.

Itt vannak az akkori ponthatárok:

[link]

Nappali költségre 370, levelező költségre meg 282, ami kb. az általam említett minimumponthatár, de mellesleg a 370 se valami nagy kihívás, elvégre nem fizikából, meg biológiából kell érettségizni. Az államin noha magas a ponthatár, de oda az összes jelentkezőnek kb. 10%-a kerülhet be. Ehhez képest az orvosin előfordul, hogy 440 az állami ponthatár, de még annál is magasabb esetleg az önköltséges. Ez a nem mindegy, és erről beszélek fentebb, hogy ez nyilván a lemorzsolódók arányára is hat. Ha ezt nem látod át, akkor légyszi ne okoskodj!

2023. okt. 26. 15:09
 17/20 anonim ***** válasza:

#15. "Idén ráadásul"

Ja és légyszi ne beszélj úgy egyetlen év alapján, mintha az lenne a tendencia, mert csak hazudsz vele egy jó nagyot. A hosszú évekre visszamenőleges tendencia az, amit én fentebb írtam.

2023. okt. 26. 15:11
 18/20 anonim ***** válasza:
71%
Most komolyan azon megy a vita, hogy egy emelt biosz-kémia kombót a nehezebb megcsinálni, vagy egy magyar-törit? Én is jogász (leszek), de akkora baromságot sosem mondanék, hogy orvosira nem sokkal nehezebb bekerülni. És igen, orvosi egyetemen sokkal több "skill" is kell, mint jogon. Ettől még minden jogász is ügyes meg okos, meg büszkék ránk a nagyszülők stb. De nehogymár összehasonlítsuk a két területet, mert minden épeszű ember az orvosit mondja nehezebbnek, összetettebbnek és sokkal nagyobb felelősséggel járóbb iránynak.Pont úgy, mint a munka is lesz a való életben. Ettől még a jog is nehéz és fontos.
2023. okt. 26. 17:29
 19/20 anonim ***** válasza:
30%
U.I.: 400 pontot humán rizsából sokkal könnyebb összehozni, mint biosz/kémiából. Tehát ha ugyan annyi lenne a ponthatár átlagosan, akkor is mérföldekkel nehezebb lenne az orvosira bekerülni.
2023. okt. 26. 17:31
 20/20 A kérdező kommentje:
Én továbbra is tartom hogy nem lehet összehasonlítani a két szakot mert teljesen mást tanulsz és teljesen más benne a nehéz .
2023. nov. 26. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!