Hogyan jegyzeteltek orvosi/fogorvosi órákon?
A pécsi orvosira jártam, tavaly végeztem. Nálunk a kötelező tárgyakkal kapcsolatban sosem volt beadandó hanem írásbeli és/vagy szóbeli vizsga bent az egyetemen. A választható tárgyakon ritkán volt 1-1 beadandó. Itt főleg a vizsgák mennek.
Viszont 5.-6. évben a szakdolgozat írás szerintem laptop nélkül elég problémás lehet.
Csak így hirtelen első évre voltam kíváncsi mi kell kezdésnek, aztán úgyis lassan bevásárolgatok majd.
Viszont annyira vegyesek a válaszok, hogy még mindig nem tudom.
Laptop megérné, mert nyilván több dologra egyszerűbb használni, viszont jegyzetelésre és tanulásra kevésbé hatékony :/
Én azt mondanám nem elég csak egy papír+ceruza, nálunk (Szeged) legalábbis biztos nem. Pptket készíteni, csak digitálisan beadható jegyzőkönyvet csinálni táblázatokkal, pontos grafikonokkal nem lehet papíron, sőt a beadandókat is .docx formátumban várják, nem papíron, nem szkennelve.
Nekem van laptopom is és tavasszal beszereztem egy tabletet is. Laptopról valóban könnyebb kiselőadást és dokumentumot szerkeszteni, de jegyzetelni és hordozgatni jóval nehezebb, hétről-hétre kinyomtatni meg az ilyen 80-100+ diás előadásokat nem akartam, én spec. csak annál láttam eddig laptopot (Macbook airt), akinek lemerült a tablet, ez is kb. 2 embert jelent.
Viszont mióta tabletem van olyan sűrűn nem használom a laptopot. Direk akkorát vettem, mint egy füzet, simán belefér egy kisebb táskába, vesz rá tokot az ember, nem kell külön sleevebe csomagolgatni, mint a laptopot, jegyzetelni is nagyon könnyű rajta, felismeri a kézírást és át is tudja fordítani nyomtatott betűkké, ha kell egy ppt-t is meg lehet rajta csinálni, ha wifis nyomtatód van nyomtatni is tudsz vele gép nélkül... Én úgy vagyok vele, hogy aki nem olyan szakra, pl. infó megy, ahová kötelező a gép, akkor el lehet lenni egy tablettel is kezdésként, főleg ha ahhoz billentyűzetet is vesz, most nyári gyakorlaton is azt mondta a gyakvezem, hogy neki harmadéves koráig nem volt laptopja, csak a tablet.
Én egy papírra szoktam, és csak elôkapom a köpeny zsebébôl.
A legjellemzôbb a tablet es applepen amúgy. Már az 5. évben járok btw.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!