Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan jegyzeteltek orvosi/fog...

Hogyan jegyzeteltek orvosi/fogorvosi órákon?

Figyelt kérdés
Néhol hallottam, hogy tablet+ceruza kombót használnak, mások laptopot vagy papírt. Melyik éri meg? Volt olyan akitől azt hallottam, hogy laptop sem kell csak elég egy tablet, arra is mennek a Microsoft programok és elég. Vagy megérné egy laptop ami teljesen kinyitható és azon jegyzetelni ceruzával? Papírt nem nagyon szeretnék használni ha nem muszáj, ne kelljen annyit cipekedni.

2023. aug. 28. 16:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
44%

A pécsi orvosira jártam, tavaly végeztem. Nálunk a kötelező tárgyakkal kapcsolatban sosem volt beadandó hanem írásbeli és/vagy szóbeli vizsga bent az egyetemen. A választható tárgyakon ritkán volt 1-1 beadandó. Itt főleg a vizsgák mennek.

Viszont 5.-6. évben a szakdolgozat írás szerintem laptop nélkül elég problémás lehet.

2023. aug. 30. 07:30
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
Én most vagyok végzős Pécsen, csak a szakdolgozat írása miatt kell a laptop.
2023. aug. 30. 09:58
 13/18 A kérdező kommentje:

Csak így hirtelen első évre voltam kíváncsi mi kell kezdésnek, aztán úgyis lassan bevásárolgatok majd.

Viszont annyira vegyesek a válaszok, hogy még mindig nem tudom.

Laptop megérné, mert nyilván több dologra egyszerűbb használni, viszont jegyzetelésre és tanulásra kevésbé hatékony :/

2023. aug. 30. 15:44
 14/18 anonim ***** válasza:
23%
Az se biztos kérdező , hogy te jegyzetelni fogsz. Kevesen szoktak. Majd kialakul a rutinod.
2023. aug. 30. 21:46
 15/18 A kérdező kommentje:
Szeretek jegyzetelni, mert már a folyamat közben megjegyzem fele anyagot
2023. aug. 30. 22:05
 16/18 anonim ***** válasza:
92%

Én azt mondanám nem elég csak egy papír+ceruza, nálunk (Szeged) legalábbis biztos nem. Pptket készíteni, csak digitálisan beadható jegyzőkönyvet csinálni táblázatokkal, pontos grafikonokkal nem lehet papíron, sőt a beadandókat is .docx formátumban várják, nem papíron, nem szkennelve.

Nekem van laptopom is és tavasszal beszereztem egy tabletet is. Laptopról valóban könnyebb kiselőadást és dokumentumot szerkeszteni, de jegyzetelni és hordozgatni jóval nehezebb, hétről-hétre kinyomtatni meg az ilyen 80-100+ diás előadásokat nem akartam, én spec. csak annál láttam eddig laptopot (Macbook airt), akinek lemerült a tablet, ez is kb. 2 embert jelent.

Viszont mióta tabletem van olyan sűrűn nem használom a laptopot. Direk akkorát vettem, mint egy füzet, simán belefér egy kisebb táskába, vesz rá tokot az ember, nem kell külön sleevebe csomagolgatni, mint a laptopot, jegyzetelni is nagyon könnyű rajta, felismeri a kézírást és át is tudja fordítani nyomtatott betűkké, ha kell egy ppt-t is meg lehet rajta csinálni, ha wifis nyomtatód van nyomtatni is tudsz vele gép nélkül... Én úgy vagyok vele, hogy aki nem olyan szakra, pl. infó megy, ahová kötelező a gép, akkor el lehet lenni egy tablettel is kezdésként, főleg ha ahhoz billentyűzetet is vesz, most nyári gyakorlaton is azt mondta a gyakvezem, hogy neki harmadéves koráig nem volt laptopja, csak a tablet.

2023. szept. 1. 17:37
 17/18 anonim válasza:
100%

Én egy papírra szoktam, és csak elôkapom a köpeny zsebébôl.

A legjellemzôbb a tablet es applepen amúgy. Már az 5. évben járok btw.

2023. szept. 6. 16:07
 18/18 anonim ***** válasza:
75%
Elso évben laptopon jegyzeteltem es mindig kinyomtattam mindent aztán 2.evtol vettem egy tabletet es azon sokkal jobb is jegyzetelni, kényelmesebb is, könnyebb is. Beadandokat laptopon írok, illetve kidolgozasokat ott csinálok, targyfelvetelt stb. De nekem első évben a laptop is tökéletesen megtette
2023. szept. 24. 09:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!