Mi motiválja az egyetemre jelentkezőket?
1, kilóg a lóláb. Egyik nicken kèrdezel, a másikon válaszolsz, lúzer pincér…
Én dec. 20. óta itthon vagyok, fizetik. Hát te?
Én szimplán többet akartam tanulni a világról és olyan dolgok érdekeltek, amiket egyetemen tanítanak csak. Illetve valami olyan munkát akartam, amit élvezek és nem tesz tönkre hosszútávon se.
Végül 3 diplomát szereztem, egyiket se bánom. Ha nem lenne ilyen rövid (és drága) az élet, akkor lehet megcsinálnék még párat.
Talán, hogy valaki értelmes alkotó életet szeretne élni és boldog szeretne lenni a választott hivatásában való kiteljesedésben?
Talán, hogy tudós, művész lehessen?
Talán, hogy jobban megismerje a világot, műveltebb ember legyen, belelásson jobban valamibe?
Talán, hogy már az egyetemi évek alatt értelmes emberek között nyüzsizhessen, esetleg ott találjon párt, barátokat magának?
Az hogy ők is idióta "értelmiségiek" lehetnek. Olyan értelmiségiek, akiknél egy festő jobban keres, aki egy festékszóró géppel végzi a munkája 70-80 százalékát :D. ( [link]
Ezzel többet keres, mint az "értelmiségi" diplomások túlnyomó többsége.
Gyertek diplomások. Pontozzatok le az igazságért :D. Ennyi örömötök hadd legyen, ha már annyit sem kerestek, mint egy festő. De még annyit sem, mint egy szakács. Viszont legalább "értelmiségiek" vagytok :D.
Ja még az jutott az eszebe, hogy már a takarító vállakozók is jobban keresnek, akik az irodaházakat, házakat stb. takarítjá, mint az irodaházakban dolgozó diplomások. A takarítók :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!