Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi motiválja az egyetemre...

Mi motiválja az egyetemre jelentkezőket?

Figyelt kérdés
Az esetek többségében biztos nem a fizetés, hiszen már sok esetben a szakmák jobban fizetnek. Már egy pincér is keres annyit, mint egy átlag mérnök, gazdász vagy egy rosszabbul fizetett jogász. A szakács meg jobban is. De számos szakma van még, szépségipar, építőipar, mozdonyvezető, kamionsofőr stb. Ezeket mind könnyebb elvégezni, hamarabb munkába tud állni az ember, sőt többségével könnyen saját vállalkozást is indíthat. Mi a motiváció? Az irodai kényelmes munka?
jan. 5. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
7%
A lustaság. Az utóbbi időben rengeteg mérnököt olvastam panaszkodni. Amikor leírom nekik, hogy pincérként jobban kerestem mint ők (vannak szenior építészek, vegyészek stb. akiknél másfélszer annyit, balatonon kétszer), akkor meg végük volt 🤣. Most szakácsként meg szerintem a diplomások 80 százalékánál többet keresek.
jan. 5. 18:15
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Vasarnap van es ezen a heten nem volt eleg diploma vs szakma provokalo kerdes. Jol van, nem csalodtam.
jan. 5. 18:24
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Talán az, hogy 50 éves kor felett is szeretnének egészségesek lenni, nem a reumatológiára járni.
jan. 5. 18:30
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

1, kilóg a lóláb. Egyik nicken kèrdezel, a másikon válaszolsz, lúzer pincér…

Én dec. 20. óta itthon vagyok, fizetik. Hát te?

jan. 5. 19:14
 5/12 anonim ***** válasza:
93%
Engem az motivált elsősorban, hogy a munkát, amit végezni szeretnék egész életemben csak ezzel a diplomával lehet csinálni.
jan. 5. 19:46
 6/12 anonim ***** válasza:
95%

Én szimplán többet akartam tanulni a világról és olyan dolgok érdekeltek, amiket egyetemen tanítanak csak. Illetve valami olyan munkát akartam, amit élvezek és nem tesz tönkre hosszútávon se.

Végül 3 diplomát szereztem, egyiket se bánom. Ha nem lenne ilyen rövid (és drága) az élet, akkor lehet megcsinálnék még párat.

jan. 5. 20:03
 7/12 anonim ***** válasza:
63%
3. Nem garancia semmire. Az ülőmunka is lehet épp olyan káros, számos gerincbeteg ismerősöm létezik, aki diplomás irodai munkakörben dolgozik. A diploma ettől függetlenül hasznos, természetesen.
jan. 6. 05:43
 8/12 anonim ***** válasza:
93%

Talán, hogy valaki értelmes alkotó életet szeretne élni és boldog szeretne lenni a választott hivatásában való kiteljesedésben?

Talán, hogy tudós, művész lehessen?

Talán, hogy jobban megismerje a világot, műveltebb ember legyen, belelásson jobban valamibe?

Talán, hogy már az egyetemi évek alatt értelmes emberek között nyüzsizhessen, esetleg ott találjon párt, barátokat magának?

jan. 6. 15:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerinted? Nyilvan azert mert gyogypedagogus nem lehet akarmilyen kókler ember, ahol eleg az okj. A szakmam diplomahoz kotott, ennyi. Egyebkent teljesen mas tarsasalmi es anyagi helyzetbol indulok diplomaskent
jan. 7. 13:31
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Az hogy ők is idióta "értelmiségiek" lehetnek. Olyan értelmiségiek, akiknél egy festő jobban keres, aki egy festékszóró géppel végzi a munkája 70-80 százalékát :D. ( [link]

Ezzel többet keres, mint az "értelmiségi" diplomások túlnyomó többsége.

Gyertek diplomások. Pontozzatok le az igazságért :D. Ennyi örömötök hadd legyen, ha már annyit sem kerestek, mint egy festő. De még annyit sem, mint egy szakács. Viszont legalább "értelmiségiek" vagytok :D.

Ja még az jutott az eszebe, hogy már a takarító vállakozók is jobban keresnek, akik az irodaházakat, házakat stb. takarítjá, mint az irodaházakban dolgozó diplomások. A takarítók :D

jan. 7. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!