MBA vagy pénzügy?

Figyelt kérdés

Ha nem gazdasági szakos diplomám van, hanem mérnöki, akkor kínszenvedés lenne a pénzügy msc? A pénzügy és a hozzá tartozó területek, illetve a matek nagyon érdekel, és félek, hogy egy mba képzésből csak töredéket kapnék ebből. Mintha az mba a gazdálkodás és menedzsment lenne egy kis pénzüggyel megfűszerezve.

Ahogy nézem az ELTE-s felvételit, ez a józan paraszti észre épít, nem pedig a kőkemény bsc-s anyagra.

2023. aug. 10. 17:39
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
93%

"Ők elvégezték a képzést mindkét egyetemen?"

Figyelj, most k.rt fel egy analfabétát toló értetlen majom egy másik kérdés alatt, hadd ne kelljen egy órát elcsesznem kommentekre reagálásra. Ha nem haragszol a fele kommented el se volt erőm olvasni, nemtom mit írtál, csak nagyjából, én ettől független reagálok valamit, aztán törlöm is a kérdést a listámból, és sz.rok a válaszokra is.

Ma már semmi tehetség nem kell hozzá, hogy két egyetemet össze tudj hasonlítani, látod a tematikákat, a tételsort, van mindenkinek ismerőse, össze lehet ülni, tapasztalatot cserélni stb. Simán össze lehet két egyetemet vetni. Én ismerek olyan testvérpárt, akinek az egyik tagja Coevinust végzett, másik egy noname vidéki közgázt. Mindkettő jól megvan, egyik se érzi a korlàtokat, hogy mit végzett meg hol.

A Corvinus dicsőítésének még 2005 táján volt utoljára értelme, a bolognai rendszer óta teljesen felesleges kiemelni egyetemeket, hogy csak ez meg az a jó. Szabadon mehetsz akármelyik egyetem közgá bsc-je után akármelyik másik egyetem közgàz msc-jére. Manapság sok tanár már nincs is azok közül, akik 20 éve tanítottak, teljesen megváltozott a felsőoktatás struktúrája, és a munkaerőpiacon is vannak azért változások. Ez már nem a kommunista rendszer, hogy valamire azt mondják, hogy jó, és csak onnan fogadnak végzetteket a munkáltatók. Az meg, hogy a köztudatban még ez a nemlétező státusz él, és mindenki a Corvinust jelöli első helyen, az nem azt jelenti, hogy ott a legjobb a képzés és bizonyos dolgot csak a Corvinuson tanítanak meg. Ez amit írtál, pont nem az általam felvetett állítások cáfolása. Én azt mondom, ugyanúgy közgazdász lesz egy BGE-s, egy Pécsi, egy ELTE-s, egy BME-s, sőt egy Debreceni is, és ugyanannyit fog tudni, követelményekbe meg van, hogy máshol nehezebb teljesíteni, és igen, ezt is össze lehet vetni, a felvetéseddel ellentétben ehhez nem kell mindkettőt elvégezni. Elég ha két ugyanazon tárgyat más egyetemen megnézek, és látom, hogy az egyiken 40 tétel van, és az aláírás alanyi jogon jár, a másik egyetemen meg 90 tétel van, és zh-kat kell írni az aláíráshoz is. Szóval a követelmény igen is összevethető.

2023. aug. 13. 08:46
 22/34 anonim ***** válasza:
24%

#21. "Ha nem haragszol a fele kommented el se volt erőm olvasni, nemtom mit írtál, csak nagyjából, én ettől független reagálok valamit, aztán törlöm is a kérdést a listámból, és sz.rok a válaszokra is."

Az komoly. :) Nem haragszom persze, ez a vitakultúra nem az én szegénységi bizonyítványom.

"Én ismerek olyan"

Irreleváns szubjektív elem, az objektív összehasonlításban természetesen figyelmen kívül hagyandó.

"teljesen felesleges kiemelni egyetemeket, hogy csak ez meg az a jó"

Senki nem tett így, újabb szalmabáb.

"Ez már nem a kommunista rendszer, hogy valamire azt mondják, hogy jó, és csak onnan fogadnak végzetteket a munkáltatók."

Hallottál már olyanról, hogy több amerikai munkáltató ha nem is deklaráltan, de a valóságban kizárólag az Ivy League egyetemeken végzetteket fogad? Pl. sok sikert a Wall Streeten más végzettséggel dolgozni. Biztosan ott is kommunizmus van akkor a logikád szerint.

"Ez amit írtál, pont nem az általam felvetett állítások cáfolása."

Épp azzal kezdtem az előző választ is, hogy tulajdonképpen nem velem van vitád, hanem a saját démonaiddal. Nekem továbbra sem tisztem a Corvinust védeni csak azért, mert ha te meglátod leírva, egyből triggerelődsz és kényszeresen le kell írnod, hogy "Corvinus rósz, fideszes egyetem xdd". Csak persze itt jön be, hogy writeonly üzemmódban vagy, azaz úgy szeretnél vitázni, hogy, amit én írok, azt saját bevallásod szerint sem olvasod el. Így azért nehéz, valljuk be!

"ezt is össze lehet vetni, a felvetéseddel ellentétben ehhez nem kell mindkettőt elvégezni"

Nem vetettem fel, kérdeztem. E téren el tudom fogadni az érveidet, és részben még azonosulni is tudok velük. Az érdemi különbség egyetem és egyetem közt szerintem ugyanis nem ezekben van, hanem a kiválasztásban, amit fentebb is írtam. Ettől függetlenül nyilván felesleges felhozni a követelményeket is, mert ha valóban elvégzed az összevetést, jellemzően (szinte minden egyes esetben) eszerint is az adott területen elsőszámú egyetem nyer, így még ez az érv is a te állításodat gyengíti.

2023. aug. 13. 09:17
 23/34 anonim ***** válasza:
93%
22. Vicces volt az Ivy League egyetemeket a középszerű, világranglistán 1201-1500. helyezésű korvóval együtt olvasni. :D
2023. aug. 13. 12:43
 24/34 anonim ***** válasza:
91%
#23 én sem értettem. Huszadrangú, világviszonylatban noname egyetemeket emleget egy kommentben rangos egyetemekkel. Előbb is elkezdi Harvard stílusban oktatnak xD egy magyar noname, srhol se számontarottt valamin 😂
2023. aug. 13. 14:10
 25/34 anonim ***** válasza:
0%
#23-24. Rendben srácok, hát akkor ezt szerintem is hagyjuk innentől, vonjátok le a konklúziót nyugodtan, hogy az USA-ban kommunista rendszer van, a Föld pedig lapos, elvégre ki vagyok én, hogy megingassam a hiteteket? :) Biztosan túl sok mondat volt ez így egymás után, ráasádul sehol egy mankót nyújtó "xD", a korvó mellett meg még a Harvardról is szó van, hát mégis hogy volna már elvárható mindezt feldolgozni, nem igaz? :D Az egyik versenyző már jelezte is korábban, hogy képtelen ennyit befogadni, tökre megértem. Majd talán legközelebb. :))
2023. aug. 13. 23:10
 26/34 anonim ***** válasza:
91%
#25 egy sértődött, habzó szájú frusztrált gyk-s kommentjét láthattuk. 🤡😂
2023. aug. 14. 05:36
 27/34 anonim ***** válasza:
0%
#26. Jaja, nem is azon lehet ám a sértődést, a habzó szájat, meg a frusztrált hisztit észrevenni, aki bármilyen szövegkörnyezetben meglátja, hogy Corvinus és kényszeresen be kell írnia, hogy bár sosem járt oda, de attól még nagyon tudja, hogy az szar, hanem nyilván rajtam, akinek az érveivel már egy jó ideje nem tudtok mit kezdeni. Ó, hát persze. :D Te meg állítólag már ki is vetted a kérdést a figyeltek közül és amúgy is szarsz a válaszokra. 🤡🤡🤡🤡
2023. aug. 14. 08:58
 28/34 anonim ***** válasza:
89%

27. Mármint azokkal az érveiddel, hogy például a korvó az olyan itthon szerinted, mint az Ivy League Amerikában, hogy egyes cégek csak korvósokkal állnak szóba? Meg a “legtöbb” felsővezető pont korvós pénzügy mesterszakon végzett?

😂😂😂🤡🤡🤡

2023. aug. 14. 09:08
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

#28. Ehöm. Ilyenkor látszik, hogy hogyan is állunk a szövegértéssel. :) Példákat szerettem volna felhozni, de sajnos olyannal vitatkozom, akit ezzel csak összezavartam. Megértem és én kérek elnézést! :))

Ezt azért még rögzítsük, mert igen szórakoztatóan csináltál bohócot magadból:

Tehát szerinted ha itthon egyes vezetők előnyben részesítik a Corvinuson végzett közgazdászokat, akkor az kommunizmus, ha viszont az USA-ban nemhogy előnyben részesítik az Ivy League egyetemeken végzetteket, de egyes helyekre fel sem hajlandóak másokat venni, az nem kommunizmus, hanem "nehasonlítsuk ahhoz a korvót", vagy valami más hablaty, bármi, csak ejtsük az időközben kínossá vált témát. :D Innentől valahogy az érvek is kifulladtak, de még egyszer: teljesen megértem. 🤡🤡

Innentől szeretnélek megkérni, hogy érvelj, ha vitatkozni akarsz, az egyre kínosabbá váló személyeskedésed eddig sem hatott meg, de mostanra már kezd szekunder szégyenérzetem lenni miatta. Ha meg nem tudsz már semmit hozzátenni a témához (Figyelem: az "xddd" nem helyettesíti az érveket!), akkor talán távozz, ahogy korábban már nagy hiszti közepette megígérted és amire eddig mégis képtelen voltál (ezt szintén megértem, elvégre picit fel lett mosva veled a padló, és nem akarsz így távozni; de ezt magadnak kerested, és ha folytatod, csak még rosszabb lesz).

2023. aug. 14. 10:49
 30/34 anonim ***** válasza:
97%

29. Az megvan, hogy több emberrel vitatkozol egynek nézve őket? Én semmiféle kommunizmusról nem beszéltem.

Akkor foglaljuk össze a száraz tényeket.

1) A Corvinus a világranglista 1201-1500. helyén van, szemben mondjuk az ELTE 601-800. helyével.

2) A Corvinus már régóta csak a nevéből él, persze régen is viccelődés tárgya volt a “közgáz tanfolyam” a Duna túloldalán

3) A valós tapasztalat nem bizonyítja, hogy a korvós diákok jobbak lennének, mint mondjuk a BGE-sek. Semmilyen munkahely nem részesít előnyben korvósokat, kivéve persze azt a pár kivételt, ahol eleve csak korvósok ülnek és lejt a pálya.

4) A GPME és AK szakok nem tartoznak ebbe a beszélgetésben, mert azok más jellegű szakok, amelyek nincsenek a többi egyetemen. Csak a pénzügy, marketing stb.

Le lehet szállni a földre, a corvinusos felsőbbrendűség csak a corvinusosok fejében létezik, ez nem a valóság.

2023. aug. 14. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!