MBA vagy pénzügy?

Figyelt kérdés

Ha nem gazdasági szakos diplomám van, hanem mérnöki, akkor kínszenvedés lenne a pénzügy msc? A pénzügy és a hozzá tartozó területek, illetve a matek nagyon érdekel, és félek, hogy egy mba képzésből csak töredéket kapnék ebből. Mintha az mba a gazdálkodás és menedzsment lenne egy kis pénzüggyel megfűszerezve.

Ahogy nézem az ELTE-s felvételit, ez a józan paraszti észre épít, nem pedig a kőkemény bsc-s anyagra.

2023. aug. 10. 17:39
1 2 3 4
 1/34 anonim válasza:
87%
Én pénzügy mesterszakot csinálok, matek itt sincsen nagyon, kicsi számvitel, kicsi statisztika, kicsi vállalatértékelés, de inkább a száraz magolás dominál, szóval ha csak a matek része érdekelne a dolgoknak, akkor szerintem más mesterszak fele kutakodj.
2023. aug. 10. 18:11
 2/34 A kérdező kommentje:
Ennyire magolós a pénzügy msc? Ez nagy csalódás, az ellenkezőjét mondták a psz bscről
2023. aug. 10. 18:14
 3/34 anonim ***** válasza:
100%
Közgáz mestereken már nincs nagyon matek. A Bsc szakok alapozzák meg a pénzügyes, számviteles részt, az Msc ezt már csak valamivel kiegészíti.
2023. aug. 10. 19:07
 4/34 anonim ***** válasza:
34%
#2. A pénzügy egy igen jó MSc, de ott valóban nem a matek dominál. Az ezen a szakon végzettektől az az elvárt, hogy ők a legműveltebb közgazdászok között legyenek (ezt nem én mondom, hanem a Corvinus egyik oktatójától hallottam).
2023. aug. 10. 22:16
 5/34 A kérdező kommentje:
És az MBA? Bár a tanterv fele ugyanaz, szóval akkor ott sem várok sok matekot
2023. aug. 10. 23:09
 6/34 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező a pénzügy msc közgazdászoknak való, mérnökként ott nincs sok keresnivalód. És nem is lennél csak egy mesterszaktól közgazdász, még ha ez is lenne írva a diplomádra, szóval kb felesleges járnod.

Az MBA direkt olyanoknak van kitalálva, mint te. Ez egy kompakt menedzserképzés. Nagyon gyakorlatorientált, esettanulmányok feldolgozására épül. Egy jó (például Corvinus) MBA többet ér, mint egy pénzügy mesterszak (esetedben legalábbis).

2023. aug. 10. 23:36
 7/34 anonim ***** válasza:
94%

4. “Az ezen a szakon végzettektől az az elvárt, hogy ők a legműveltebb közgazdászok között legyenek (ezt nem én mondom, hanem a Corvinus egyik oktatójától hallottam).”

A kollégában lehetett már néhány feles, mire ekkora nagyotmondás kicsúszott a száján. A “legműveltebb” közgazdászok az AK-sok és a GPME-sek, nekik meg eszük ágában nincs pénzügy mesterszakra járni. A pénzügyesek meg pláne nem a “legműveltebbek”, nem is értem, miért lennének.

2023. aug. 10. 23:39
 8/34 anonim ***** válasza:
96%

#7 jajj tudod, ez ilyen tipikus corvinusos sznoboskodas. En meg azt hallgattam bsc-n allandoan ott, hogy “maguk nem fognak szamvitellel tul sokat foglalkozni, azt majd bizzak masokra, maguk penzugyi vezetok lesznek”.

…..

A multkor beleneztem penzugy, szamvitel msc-s szaktajekoztatoba. Te en meg ennyi suletlenseget meg kozhelyet nem hallgattam.

Az ELTE felvetelije msc-re egy vicc, ne abbol indulj ki kerdezo. A penzugy msc-hez rengeteg tudasod hianyzik valojaban. Azt szamoltad hany kredited van hozza?

2023. aug. 11. 00:17
 9/34 anonim ***** válasza:
0%

#7. Nem tényállítás volt, hanem egy elvárás.

"A “legműveltebb” közgazdászok az AK-sok és a GPME-sek"

Ez simán szubjektív. Ők jobban képben vannak matekból, amivel eredményesebb közgazdászok is lehetnek. Az olvasottságról és a műveltségről viszont ez még nem sokat mond el, ebben simán pariban lehet velük egy pénzügyes, vagy akár jobb is lehet náluk.

"A pénzügyesek meg pláne nem a “legműveltebbek”, nem is értem, miért lennének."

Mert nyilván nem ugyanazt jelenti a műveltség szerinted, meg aszerint az oktató szerint, akitől én ezt hallottam. Ezen kár összeveszni, pláne hiúsági kérdést csinálni belőle (pláne, hogy még egyszer: nem leírás, hanem várakozás hangzott el).

2023. aug. 11. 00:29
 10/34 anonim ***** válasza:
84%
A múltkor valaki meg jogi diplomával akart menni pénzügy Msc-re. Hát én szétadom ezt a próbáljuk kimaxolni a tanulmányainkból amit lehet, és próbáljuk ki magunkat mindenben dolgot. De azért na. Ne vaduljunk már meg, maradjunk a realitások talaján.
2023. aug. 11. 00:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!