Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyhogy nem lép fel sok...

Hogyhogy nem lép fel sok egyetem az ellen a lehúzás ellen, ami a különböző fórumokon megy?

Figyelt kérdés
Pl itt is sokan úgy lehúznak, meg leminősítenek egyetemeket, a válaszokban hogy ilyen meg olyan sz.r, ez nem jó hírnév sértése amúgy? Simán lehetne ismeretlen tettes ellen becsületsértési ügy. Vagy nyugodtan lehet szidni meg ócsárolni egyetemeket? Az oktatók olvassák ezt az oldalt meg az ilyen fórumokat? Vagy ez belefér a vélemény nyilvánítás szabadságába, hogy ez meg az az egyetem sz.r? Sokszor elég keményen kritizálják.

2023. júl. 15. 07:54
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező itt válaszolok a privát üzenetedre meg a fenti eszmefuttatásodra is. A kérdésedben ezt írtad, bárki olvashatja, idézem: "Simán lehetne ismeretlen tettes ellen becsületsértési ügy."

Nem, nem lehetne. Ezek után ne okoskodj itt nekem, hogy szerinted ki a gyökér meg ki a sz.rkupac, ha az alapvető jogi fogalmakkal se vagy tisztában. Még egyszer és utoljára mondom: nem, nem lehetne becsületsértési ügy, mert az egyetem nem természetes személy, ezért becsülete sincs.

A jó hírnévhez van joga, de nem ez volt a kérdésed. És még egyszer: attól, hogy valaki úgy véli, egy étterem / szálloda / strand / egyetem / vasút / közművek "szar", "gyenge" stb. az még belefér a véleménynyilvánítás szabadságába, amíg nem terjeszt valótlan tényt igaznak beállítva. Az pedig, hogy valaki szerint egy egyetem "szar", nem tényállítás, hanem vélemény.

Remélem segítettünk.

2023. júl. 16. 14:55
 32/34 anonim ***** válasza:
88%

#30 Nekem meg az a fura hogy itt vergődsz napok óta azon hogy pár idétlen gyerek lesz@roz bizonyos egyetemeket egy random fórumon, amely egyetemekre elmondásod alapján te sem jártál plusz az egyetemi vezetést is teljesen hidegen hagyja.

Esetleg nem gondolkoztál el azon hogy valami nem kerek nálad hogy ilyen apróságokból ekkora "ügyet" és eszmefuttatást csinálsz, biztos hogy teljesen rendben vannak a dolgok az idegrendszereddel?

2023. júl. 16. 15:18
 33/34 A kérdező kommentje:

"Nem, nem lehetne. Ezek után ne okoskodj itt nekem, hogy szerinted ki a gyökér meg ki a sz.rkupac, ha az alapvető jogi fogalmakkal se vagy tisztában. Még egyszer és utoljára mondom: nem, nem lehetne becsületsértési ügy, mert az egyetem nem természetes személy, ezért becsülete sincs."

Jó, és te úgy látom mégse fogtad fel az üzenetemnek azt a részét, amiben elismertem, hogy tévesen írtam becsületsértést az elején, rosszul fogalmaztam és már többedjére nyomatékosan megírtam, hogy JÓHÍRNÉV. Te direkt nem akarok ezt felfogni, mégis úgy vered magad, hogy kizárólag te vagy az okos, és az a helyes, amit te írsz. Mi ez az arrogancia, hogy még eygszer utoljára mondom? Majd ha nem funkcionális analfabéta módjára értelmezel egy kommentet (nem, ez se becsületsértés feléd, mert itt meg nem a személyedet, hanem a megnyilvánulásod minősítem a kommented alapján) hanem fel bírod fogni az érdemi részét, eljut a tudatodig, hogy kijavítottam egy korábbi tévedésem, amit ELISMERTEM, akkor esetleg verheted itt magad. Ez már tényleg a te értelmi szintedet minősíti, hogy még mindig a becsületsértésre reagálsz, mintha erről szólna a diskurzus most is.

"Az pedig, hogy valaki szerint egy egyetem "szar", nem tényállítás, hanem vélemény."

Ezt is kiforgatod, és direkt csak az állításomnak egy olyan részére reagálva húzod rá a saját "igazad", ami valóban egy vélemény is lehetne önmagában, viszont ehhez is hozzátettem, hogy nem csak ennyit szoktak írni, hanem hogy ez meg az az egyetem wc papírt ad, és nem lehet vele elhelyezkedni a munkaerőpiacon, semmit sem ér stb. Ezek pedig már TÉNYÁLLÍTÁSOK. Kérlek, ezt a saját érdekedben ne cáfold, hogy ez amit felhoztam példának, ezek se tényállítások, hanem vélemény, mert akkor tényleg semmivel sem vagy tisztában, és nevetséges.

Még egyszer utoljára. Utána részemről a kérdés lezárva, a továbbiakban nem reagálok semmire, és törlöm is a listámból, hogy értesülni se értesüljek semmilyen válaszról:

A kérdés már régóta NEM BÉCSÜLETSÉRTÉSRŐL szól. Az elején TÉVESEN írtam, majd nyomatékosan jeleztem, KIJAVÍTOTTAM, ÉS ELISMERTEM neked is privátban is. Ettől kezdve a kérdés JÓHÍRNÉVRŐL szólt. Ezt is többször jeleztem. Ez innentől tényleg a te szegénységi bizonyítványod, hogy továbbra is vagy direkt (ez esetben aljas módon), vagy akaratlanul (ez viszont komoly értelmezési probléma) becsületsértésként értelmezve reagáltál a kérdésre, és fel se fogtad, hogy már másról van szó, javítottam magam, elismerve, hogy először rosszul kérdeztem. Egy kis személyes megjegyzés ennek kapcsán, nem ismerlek, nem tudom a való életben milyen ember lehetsz, viszont ezek alapján rohadtul örülök is neki, és nem szívesen ülnék egy asztalnál, egy társaságban ilyen emberrel, aki vagy direkt nem akar felfogni valamit, hogy ezzel provokáljon, vagy tényleg ennyire minősíthetetlenül nem képes nyomatékosan jelzett és pontosított kérdést sem értelmezni sokadik válasz óta sem.

Mondanám, hogy ettől függetlenül örülök, hogy szidkozódásba nem ment át a kérdés, a személyeskedés is megmaradt a kultúrált viselkedés határán, csak valahol ez az értelmezési probléma mégis annyira zavar, hogy emiatt én a továbbiakban egyetlen választ se fogok elolvasni ennél a kérdésnél.

Még egyszer utoljára vázlatpontokban összeszedem, mert te még most is becsületsértésről papolnál:

-A hibás részben javítottam magam, tehát a kérdés JÓHÍRNÉVRE vonatkozott.

-a példám, amit felhoztam, nem vélemény, hanem TÉNYÁLLÍTÁS.

-Az intézmény JOGI SZEMÉLY, így van JÓHÍRNÉVHÉZ való joga.

Ez a három pont TÉNY. Mindegy, hogy megcáfoltok, szidtok, mocskoltok, minősítetek, ezek így vannak akkor is, akármit tesztek, tetszik vagy sem. Ennyit erről.

További szép napot.

2023. júl. 16. 15:30
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező itt te vagy az egyetlen, aki személyeskedik, mocskolódik, a vitapartnereidet szarkupacnak, gyökérnek, funkcionális analfabétának stb. minősíted. Rajtad kívül mindenki tárgyilagosan válaszolta meg a kérdést.
2023. júl. 16. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!